miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lazăr Faur: „Investițiile reprezintă 49% din bugetul Aradului”

  de - | 17 februarie 2022, 2:55 PM | Comunicate contra cost

  0

  Bugetul Aradului este cu 12 milioane de euro mai mare decât anul trecut, a afirmat viceprimarul Lazăr Faur în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Arad. 860 de milioane de lei sau 173 de milioane de euro va folosi în total administrația municipală în 2022, pentru buna gestionare a orașului.

  Fondurile europene rămân principala sursă pentru marile proiecte. Cea mai mare pondere în cheltuieli, 49,04% merg către investiții. Pe locul doi în ponderea cheltuielilor se află bunurile și serviciile, gospodărirea orașului, iluminat, spații verzi. Pe locul trei sunt subvențiile, în primul rând către CET și Compania de Transport Public. Pentru CET avem alocate fonduri pentru un studiu care pregătește retehnologizarea CET, să știm soluția potrivită pentru termoficarea Aradului. Avem o sumă mare alocată pentru punctele termice, rețelele magistrale și secundare. La un moment dat, trebuie să rezolvăm această problemă grea. Undeva pe locul patru sunt cheltuielile de personal, 11,4%, le apreciez încă mari, ar trebui să fie sub 10%. Am avut o discuție anul trecut despre restructurare, este necesar să reluăm această discuție în contextul actual, pentru a eficientiza activitatea din Primărie pe baza unei restructurări”, a spus viceprimarul Faur.

  Acesta a amintit transferul fostului spital municipal către Consiliul Județean, însoțită de alocarea a 20 de milioane de lei pentru sistemul de sănătate. 10 milioane au fost deja bugetate, 10 milioane vor fi alocate la rectificarea bugetară.

  Prioritatea maximă este continuarea investițiilor începute de administrația Falcă și demararea proiectelor noi, prin fonduri europene, pentru accesarea cărora ne pregătim de acum”, a declarat Lazăr Faur.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.