luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Laura Preda și Alexandra Muntian, două eleve de la „Moise Nicoară”, sunt singurele românce finaliste la faza mondială a Olimpiadei de Limba Engleză. Prima a obținut locul al III-lea

  de Andreea Daniela B. | 25 octombrie 2021, 3:15 PM | Educaţie

  1

  Nu mulți elevi reușesc să se facă remarcați prin rezultatele obținute la diferite concursuri la care participă, însă la Arad avem câțiva copii cu care chiar ne putem mândri. De această dată este vorba despre Laura Preda, elevă a Colegiului Național Moise Nicoară”. Ea a reușit să obțină un rezultat care pune Aradul pe harta mondială. Mai exact, în perioada 19-21.09.2021, în Lido di Jesolo/ regiunea Veneția, Italia, a avut loc faza Mondială a Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză 2021, unde Laura Preda, elevă în clasa a XI-a A, bilingv engleză, coordonată de prof. dr. Vanda Stan, a obținut locul al III-lea.

  Olimpiada Internațională Hippo este destinată elevilor între 6-19 ani, anul acesta bucurându-se de un număr impresionant de 48.125 participanți în faza preliminară, 5.964 în semifinală și 186 în finală. Alături de Laura, o altă elevă a Colegiului Național ,,Moise Nicoară”, Alexandra Muntian, din clasa a X-a, a cărui coordonator a fost tot doamna profesor Vanda Stan, a participat că și finalistă la secțiunea Uniunea Europeană a aceleiași Olimpiade Internaționale de Limba Engleză (Italia, Rimini), cu rezultate foarte bune.

  Cele două eleve ale reputatei școli arădene „Moise Nicoară” sunt singurele românce calificate în finale, motiv de bucurie și mândrie pentru dascălii, părinții și colegii lor. Probele concursului sunt similare examenelor Cambridge, cuprinzând cele 4 testări specifice: Reading, Writing, Listening, Speaking. Nivelul de dificultate a fost determinat în funcție de vârstă, astfel, fiecare participant concurând cu elevi de același nivel.

  Excursii, vizite, workshop-uri au întregit experiență unică a tinerilor participant, doritori de pe acum să înceapă pregătirea pentru faza finală din 2022.

  Hippo a reprezentat pentru mine o experiență inedită, care nu numai că m-a ajutat să îmi dezvolt competențele lingvistice în limba engleză, dar mi-a oferit posibilitatea de a interacționa cu oameni din peste 40 de țări din întreaga lume. Așadar, după mai bine de un an de competiții desfășurate online, participarea cu prezența fizică la această olimpiadă m-a ajutat să realizez importanța implicării în astfel de proiecte internaționale. Mă bucur că am avut onoarea să reprezint Colegiul Național „Moise Nicoară”, și, totodată, România în cadrul acestei competiții prestigioase. M-am pregătit intens, nu doar pe parcursul întregii veri, ci și în timpul anului, având 6 ore de limba engleză pe săptămâna în cadrul profilului clasei mele și consider că imensă muncă depusă a fost pe deplin răsplătită”, spune Laura Preda.

  A fost o experiență foarte frumoasă și mi-a plăcut foarte mult că am avut oportunitatea de a socializa cu copiii din alte țări și de a experimenta o grămadă de chestii într-o țară diferită și să învăț p mulțime de lucruri despre această țară. Mi-a plăcut mult organizarea și faptul că am putut să mă dezvolt și să învăț cum este să te descurci în altă țară și cum est să participi la o asemenea competiție. Am mai participat și la alte concursuri, dar niciunul nu a fost chiar atât de mare. Anul acesta vreau să particip din nou la acest concurs, dar și la altele precum „Public Speaking” și la Olimpiada de Limba Română. Cred că de luna viitoare va și începe sezonul competițiilor. După ce termin liceul mi-ar plăcea foarte mult să studiez în străinătate, în Țările Nordice și aș vrea să merg ori pe Neuropsihologie, ori ceva în domeniul afacerilor”, ne-a povestit Alexandra Muntian.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.