Laura Bîlcea, din nou, în fața judecătorilor. Înalta Curte va judeca, în 7 noiembrie, contestația împotriva deciziei CAB de lăsare în libertate a celor trei suspecți în cazul morții lui Ioan Crișan





Laura Bîlcea și cei doi bărbați – Horodinca Adrian Bogdan și Bulbuc Sebastian de 36, respectiv 39 de ani – despre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) susține că ar fi implicați în moartea omului de afaceri Ioan Crișan, vor apărea, din nou, în fața judecătorilor. Mai exact, în 7 noiembrie, atunci când Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va trebui să judece contestația pe care PÎCCJ a formulat-o împotriva hotărârii Curții de Apel București (CAB) de a-i lăsa pe cei trei în libertate.
Judecarea contestației, pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție
Reamintim că PÎCCJ i-a prezentat pe cei trei, în 24 octombrie, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul CAB cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, după ce cu o zi înainte i-au ridicat de la domiciliile lor din Arad și i-au condus la București, la audieri, în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan, tatăl Laurei Bîlcea. CAB a respins solicitarea PÎCCJ și a dispus punerea în libertare a celor trei, după ce aceștia fuseseră reținuți pentru 24 de ore.
Potrivit PÎCCJ, cei doi bărbați ar fi fost cei care ar fi procurat un „mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă” pe care l-ar fi plasat în mașina omului de afaceri Ioan Crișan, totul la instigarea fiicei acestuia – susține procurorul de caz – iar bomba ar fi fost procurată în 27 mai și a fost detonată două zile mai târziu, în 29 mai, la ora 06:59, de la distanță.
„În fapt, s-a reținut în sarcina celor doi inculpați că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.
Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpată. Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, a transmis Ministerul Public.
CAB a respins însă propunerile de arestare a celor trei motivând că nu sunt probe care să dovedească că în spatele morții omului de afaceri Ioan Crișan s-ar afla fiica acestuia și cei doi bărbați, că într-adevăr a fost cumpărat acel telefon mobil din Arad, folosit la dispozitivul exploziv, dar nu există nicio probă care să îl lege de acuzații și că suspecții n-ar fi putut face rost de materialul explozibil, pentru că acesta se procură extrem de greu.
În ceea ce privește cei 100.000 de euro scoși de Laura Bîlcea de la bancă, despre care PÎCCJ susține că ar fi fost folosiți pentru a-i plăti pe cei doi, CAB spune că, de asemenea, nu există nicio probă în acest sens.
Comentariile portalului
Cine nu respectă TRECUTUL nu merită VIITORUL
De cate locuri de munca e nevoie la Leoni? Acolo se desfășoară un anume tip de munca, funcționării au altfel de munca. Pui problema într-un mod infantil. (...)
E bine, lucreaz polutia romana. Tigarile si iarba sa nu le atingeti...in rest, pare ca lucrati!