miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Laptopuri noi pentru elevii de la Școala Primară Nadăș, donate prin campania „Dăm un Byte de Ajutor”

  de Special Arad | 19 aprilie 2022, 1:33 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Organizația non-profit Ateliere Fără Frontiere și Sodexo România au echipat la finalul anului trecut două școli din județele Arad și Alba cu laptopuri care acum sunt folosite de copii și profesori în activități interactive.

  „Donația a făcut posibilă o predare modernă într-o școală din mediul rural, unde deși sunt copii foarte inteligenți și cu mult respect, nu prea au condiții favorabile de învățare. Datorită asociației Ateliere Fără Frontiere putem să căutăm informații pe internet la clasă, putem să aprofundăm materia efectuând exerciții interactive și să desfășurăm în cele mai bune condiții lecțiile online. Felicitări pentru inițiativă și implicare!”, a spus prof. Ruja Adriana, de la Școala Primară Nadăs, din județul Arad.

  Pandemia de COVID-19 a demonstrat că este nevoie de capacități digitale mai dezvoltate în domeniul educației. Mai mult, a dus la accentuarea unor provocări și a unor inegalități existente între cei care au acces la tehnologiile digitale și cei care nu au acces, printre care se numără persoanele din medii dezavantajate. Sodexo România a ales să răspundă acestor nevoi și să sprijine în continuare

  „Dăm un Byte de Ajutor”. Donația către cele două școli vine în completarea acțiunii desfășurate în iunie 2021, prin care alte trei structuri educaționale au fost sprijinite cu echipamente IT.

  „De mai bine de doi ani suntem alături de Ateliere Fără Frontiere și ne bucurăm de fiecare inițiativă la care participăm cu donații de calculatoare. Este important să le dăm copiilor șansa să își continue studiile, punându-le la dispoziție mijloace moderne, digitale de învățare care să le permită accesul la cele mai noi informații și cunoștințe. Totodată și profesorii pot face orele mai interactive. Ne bucurăm să ajutăm copiii care își doresc să învețe pentru a avea o șansă la un viitor mai bun. Educația copilului este esențială pentru formarea sa ca adult echilibrat și fericit”, a declarat Felicia Georgescu – Director HR și CSR Sodexo România.

  Astfel, colaborarea dintre Ateliere Fără Frontiere și Sodexo România a avut un rezultat final în 2021 de 50 de echipamente donate către 4 școli și o asociație științifică pentru care noul semestru școlar aduce mai multe oportunități de învățare prin exerciții practice.

  Programul național de colectare și recondiționare a calculatoarelor este o inițiativă prin care structurile cu misiune educativă de pe întreg teritoriul României sunt sprijinite cu infrastructură IT în tranziția către o educație digitală. „Dăm un Byte de Ajutor” este este un proiect dintr-un lung șir de inițiative ale Ateliere Fără Frontiere dedicate reducerii decalajului informatic dintre zonele rurale și cele urbane, asociația donând până în prezent peste 20.000 de calculatoare recondiționate către școli, organizații non-profit și instituții publice sociale pentru implementarea de proiecte educaționale ai căror beneficiari sunt tineri și copii din comunități defavorizate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.