Lansare inedită a imnului Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad

  de Special Arad | 19 noiembrie 2014, 2:31 PM | Cultură | Topic special | Video

  0

  Un cor. O orchestră. Un compozitor. În total peste 50 de muzicieni au pus umărul şi… talentul laolaltă într-un demers inedit. Imnul celui mai important eveniment teatral al toamnei: Festivalul Internaţional de Teatru Clasic (FITCA 2014) care se desfăşoară la Arad, în perioada 21-30 noiembrie,  a ajuns pentru prima oară în faţa publicului printr-un flash mob petrecut în unul dintre mall-urile arădene.

  „Festivalul Internaţional de Teatru Clasic îşi propune şi anul acesta, la cea de a XX-a sa ediţie, să fie un eveniment al oraşului, al oamenilor săi, al celor care au nevoie şi îşi doresc întâmplări artistice de calitate. Tocmai de aceea, am ales să aducem şi imnul acestui festival  cât se poate de aproape de public. Iar pentru cei care nu au fost prezenţi la eveniment, am realizat un videoclip care reflectă bucuria pe care vrem să o transmitem publicului arădean. Prin muzică. Dar, mai ales, prin teatru”, spune Bogdan Costea, directorul Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad

  Piesa „Because I Want” poartă semnătura compozitorului Cari Tibor, premiat în 2013 cu premiul special UNITER pentru muzică de teatru. Acesta semnează şi orchestraţia piesei.

  „Piesa aceasta este una dinamică, optimistă. Aşa cum trebuie să fie un imn al unui festival de teatru. Pentru că, nu-i aşa, teatrul trebuie în primul rând, să bucure publicul. Evenimentul în sine, reacţiile oamenilor la această piesă, colaborarea cu artiştii arădeni… toate au fost experienţe frumoase pentru mine ca muzician”, spune compozitorul Cari Tibor.

  La realizarea imnului FITCA 2014 au contribuit muzicieni din orchestra Filarmonicii de Stat Arad, din ansamblul Percutissimo şi corul „Emil Monţia”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.