duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Lansare de carte la Bibliotecă: „Zimbru – Saga grofilor zărăndani”

  de Special Arad | 19 ianuarie 2024, 5:19 PM | Cultură

  0

  Vineri, 26 ianuarie 2024, începând cu ora 13:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită la lansarea volumului „Zimbru: Saga grofilor zărăndani”,  semnat de prof. univ. dr. Marius Eugen Fernolendt.

  Volumul, „scris cu suflet și patimă”, este rezultatul a numeroase ore de cercetare în biblioteci și arhive, documentare și interviuri, rezultând o carte care, prin cele 395 de pagini scrise și 71 imagini, descrie cu succes atât frumusețile naturale ale Țării Zărandului, cât și oamenii, istoria, cultura, spiritualitatea și tradițiile străbune de pe aceste meleaguri.

  Declarându-se de la bun început, un „roman istoric”, volumul descrie „viața grofilor, care au stăpânit unele domenii din mare comitat al Zărandului”, abordarea istorică implicând faptul că nu există o separare „a vieții acestor grofi de evenimentele istorice care au avut loc în această zonă din Munții Apuseni”.

  Cu acest prilej, vă invităm în sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de prof. Floarea R. Cândea, prof. Adrian Dinu Rachieru și prof. Ioan Tuleu, în calitate de critici literari și recenzori ai volumului, la un dialog cultural alături de prof. univ. dr. Marius Eugen Fernolendt, cercetător științific, doctor în Științe Biologice, cel și-a îndreptat gândurile și scrierile sale spre una din cele mai frumoase porți ale Zărandului care se deschid la intrarea în localitatea Gurahonț, județul Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.