vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sâmbătă se dă startul sezonului estival 2023 la lacul Ghioroc

  de Special Arad | 24 mai 2023, 4:43 PM | Ghioroc | Știri Arad

  0

  Comunicat. Ne mai despart doar câteva zile de momentul în care se va da startul sezonului estival pe Litoralul Vestului, lacul Ghioroc.

  Sâmbătă, începând cu ora 14.00, arădenii sunt invitați în cea mai atractivă stațiune turistică de interes local din județul Arad, pentru a participa la evenimentele pregătite iubitorilor de plajă, apă și soare. Și tot sâmbătă, se va prezenta și programul Turism în Podgoria Miniș-Măderat, un program pregătit de Consiliul Județean Arad, atât pentru arădeni, cât și pentru turiștii care vin din alte județe sau din afara țării.

  Pe această cale, Consiliului Județean Arad a anunțat că va inaugura, tot sâmbătă, și un nou proiect în domeniul dezvoltării turismului în zona viticolă a Aradului: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică de la Ghioroc, situat pe malul lacului.

  „Am construit și un ponton, iar în perioada sezonului estival vom găzdui diverse manifestări culturale, începând cu un festival de film istoric, ateliere pentru copii, spectacole de muzică. Ne dorim să dezvoltăm aici un centru activ, un spațiu plin de viață, de unde să se organizeze și vizite în Podgorie, pe toată perioada sezonului estival”, a precizat vicepreședintele CJ Ionel Bulbuc.

  Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean, Primăria Ghioroc și Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu au pregătit un program divers pentru deschiderea sezonului, sâmbătă după-amiază. Activitățile vor începe la ora 14:00 cu un program dedicat presei și partenerilor instituționali, urmat de o paradă a ținutelor de plajă și, seara, un program de muzică pe plajă.

  La deschiderea evenimentului au fost invitați și operatorii de turism din județul Arad care, la rândul lor, vor fi promotori ai acestei zone minunate, pentru că, la nivelul Consiliului Județean Arad, se dorește prezența a cât mai multor turiști din Arad, din alte județe, dar și din străinătate în toate punctele de atracție ale județului: în Podgorie, pe Valea Mureșului, în municipiu.

  Tot sâmbătă, la Ghioroc va fi prezentat programul: „Turism de o zi în Arad”, dedicat atât arădenilor, cât și celor care ajung aici din afara județului.

   

  •  Citește și: În această toamnă, la Arad va fi organizat un concurs internațional de vinuri • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.