marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivLacheii primarului Falcă persistă: partenerii omului de afaceri Leontin Aslău sunt amenințați mișelește!

  de Alin Olteanu | 26 mai 2016, 12:09 PM | Administraţie

  5

  Dicționarul slugarnicului și slugărniciei: „Este o mare diferenţă între slugă şi slugoi. Să fii slugă nu e ruşinos: munceşti la stăpân şi-ţi câştigi pâinea cinstit. Să fii slugoi e însă josnic: slugoiul manifestă o supunere josnică, oarbă, excesivă, este totdeauna umil, servil, este lipsit de demnitate şi de principii, îşi oferă serviciile şi fără să-i fie cerute, ba o face cu un nemăsurat exces de zel, este o unealtă necondiţionată a răului în mâinile stăpânului”.

  Și-acum… ia citiți dumneavoastră, cititorii, ce pot face angajații Primăriei Arad – de fapt, angajații lui Gheorghe Falcă, în Primăria Arad – probabil pentru a-și mulțumi stăpînul absolut, fără de care parcă nici nu mai pot gândi.

  Demersul omului de afaceri Leontin Aslău, de a depune plângere penală împotriva abuzurilor la care este supus de câțiva subordonați ai primarului Falcă, indicată fiind Lilioara Stepănescu, nu a rămas fără urmări. Deocamdată nu urmări din partea Poliției Arad, la care a fost depusă plângerea, ci urmări din partea celor cărora noi le plătim salariile: angajații Primăriei Arad.

  Răspunsul celor din Palatul Administrativ este fără precedent din punctul nostru de vedere, în sensul că aceștia transferă, fără niciun temei legal, tracasările și amenințările (niciodată rostite, doar subînțelese) la care a fost supus omul de afaceri Aslău timp de 12 ani, asupra partenerilor acestuia, riscând – spunem noi – nu numai procese de toată frumusețea, ci și alte plângeri penale și civile… tot de toată frumusețea.

  Iată ce au făcut!

  Un „complet de judecată” format din șase femei (Claudia Macra, Lilioara Stepănescu, Eliza Barbura, Mirela Szasz, Liliana Florea, Cerasela Novac) și un bărbat – Adrian Pocsick – au semnat următoarea adresă către toți partenerii lui Leontin Aslău: „În cadrul Comisiei de verificare a dosarelor privind autorizarea funcționării conform HCLM nr.9/2011, s-a constatat că proprietarul clădirii (e vorba de sediul fostului Vinalcool, care aparține lui Aslău) în care vă desfășurați activitatea nu are reglementat juridic dreptul de utilizare a terenului cu titlu oneros. Din acest motiv, vă aducem la cunoștință că vizarea autorizației de funcționare și a avizului orarului de funcționare, deținute de dumneavoastră la punctul de lucru situat în Arad, Calea Timișorii nr.30, pentru anul 2017 se va realiza numai după prezentarea dovezii reglementării situației terenului de către proprietarul clădirii”. Nici nu mai dorim să facem referiri la modul în care este făcută adresa, că nu se spune nimic clar în ea (în baza căror legi, ce trebuie să facă exact Aslău, ce documente să depună etc)… dar sesizăm amenințările aproape nevoalate la adresa partenerilor omului de afaceri: „Nu mai lucrați cu el, săriți-i în cap, părăsiți-l… că, dacă nu, aveți de-a face cu noi!”

  Măi Lilioara, măi fată, dacă tu ai datorii la bloc sau ai întârziat cu plata la ratele la casă, ce zici tu să trimită Banca informări la toți apropiații tăi, prieteni și angajați, să le spună: „Atenție mare! Nu o împrumutați, plecați repede de lângă ea că are probleme!”. Așa-i, măi Lilioara, că nu ați gândit aproape deloc când ați trimis informările către partenerii de afaceri ai lui Leontin Aslău și ați fost orbiți de ordinele stăpânului absolut, care vă cere să nu treacă o zi fără o șicană? Pentru că… dacă ați fi gândit onest, v-ați fi dat seama cât de mare e greșeala făcută și câte scuze trebuie să vă cereți pentru că v-ați bătut joc, în cel mai înjositor mod, de un om (dintre puținii care mai sunt și în Aradul acesta bătut de soartă) de afaceri!

  În același timp,

  adresa trimisă domnului Aslău, patronul SC Corleone, este atât de ambiguă încât nouă ne-a dat de la bun început impresia unui exces de zel, nu numai a unui abuz: „Urmare a faptului că la adresa Arad, Calea Timișorii nr.30, au fost emise mai multe autorizații de funcționare, iar unul dintre chiriași are, la data prezentei, un dosar în curs de rezolvare, în ședința Comisiei de verificare a dosarelor privind autorizarea funcționării conform HCLM nr.9/2011 din data de 11.05.2016, a fost reanalizată (HA!HA!HA – n.red) situația funcționării spațiilor comerciale din incinta amintită, constatându-se lipsa unui drept real asupra terenului, utilizat în activități de profit. Din acest motiv, vă rugăm ca până la 31.12.2016 să faceți demersurile necesare pentru constituirea unui drept real cu titlu oneros asupra terenului, având în vedere că la ora actuală, în extrasul de carte funciară apare ca proprietar Statul Român. Totodată, vă informăm că societatea care a închiriat de la dumneavoastră spațiul și are dosarul în curs de rezolvare, va primi autorizație de funcționare cu valabilitate până la 31.12.2016, dată după care autorizația se va prelungi numai în cazul prezentării actelor doveditoare pentru deținerea terenului. De asemenea, societățile care dețin autorizație de funcționare la adresa menționată nu se vor putea viza autorizația (exact așa scrie – n.red.) pentru anul 2017 până nu vor prezenta documentul menționat anterior”.

  Hai serios, v-ați bătut mult capul să găsiți ceva pentru a ataca sau v-a cerut stăpânul s-o faceți repede, ați văzut negru în fața ochilor și n-ați mai avut idei? Păi, măi funcționarilor în INTERESUL PUBLIC…. cum i-ați dat autorizație anul trecut? Nu tot în baza Hotărârii HCLM nr.9 ați făcut-o?

  Răspunsul omului de afaceri,

  așa cum se întâmplă de 12 ani plini de tracasări și procese câștigate – și, atenție, încă nimeni nu a plătit pentru greșeli! -, în urma cărora afacerile acestuia au avut de suferit într-un mod extrem, veniturile sale fiind afectate de ordinul a peste 1 milion de euro… cum spuneam, răspunsul (pentru angajații primăriei Arad, dar și pentru partenerii de afaceri afectați într-un mod mizerabil) e neobișnuit de simplu și normal: Justiția!

  Și pentru că mai crede în justiție, domnul Aslău a făcut o vizită de urgență la DNA Timișoara, acolo unde nu știm ce a spus, dar mai mult ca sigur că a avut ce spune. Și dacă nu ne credeți, fotografia de mai jos este grăitoare:

  IMG_2954

  P.S. 1. O nedumerire mai avem: Câți dintre cei care au semnat adresele de mai sus cred că au semnat în mod corect, onest și în cunoștință de cauză?

  2. Terenul arid din fața Palatului Administrativ e… o metaforă!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Draga Alin,multumesc pentru articol si tema, de mult asteptam ceva asemanator si cred ca e binevenit,si bine documentat,sunt la fel de intrigata ca si tine de fuctionarii primariei(unii,nu toti,nu vreau sa-mi fac pacate generalizand) dar unii asa cum am spus asteapata sa vii sa te ploconesti in fata lor…ca iobagii!!! cu caciula in mana si capul plecat,comportandu-se dictatorial si cu impertinenta,as putea sa dau cateva zeci de exemple,ultimul caz de care m-am lovit am adresat o intrebare pe sitteul primariei Arad cu privire la o problema de ordin cetatenesc….mi s-a raspuns ;ca de vreme ce datele nu sunt complete( cu referire la nume pronume) in vreme ce am numarat pe acest sitte 78 de nume fara pronume,dupa care am obosit… si nu am mai numarat …printre care si eu cu alte intrebari/sesizari mi ,ni s-a raspuns civilizat,exceptie fiind ultima ,la care cred ca sa dorit ma puna la puct,sa revin si sa imi scriu tot numele,dar de vreme ce apare in adresa de e-mail ,nu-i vad rostul,doar asa ca sa-si arate aroganta, ori este analfabet nu stie sa citeasca,sper ca o data cu alegerile sa dispara si astfel de cadre incompetente si corupte si cu lipsa totala de profesionalism.Ultimii comunisti cu burtile lor umflate ar fi cazul sa zboare si sa faca loc cadrelor noi,competente si sa apuna o data pentru totdeauna acea perioada.

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Eu ii reamintesc domnului Aslau, ca el a deschis sampania la alegerea primarului Gheorghe Falca la primul mandat. A luptat cu fostul primar Dorel Popa si a scos in fata primariei o sampanie de 3 litri, greu de gasit pe piata atunci. Nu i-au iesit afacerile cu Falca? Sa taca acum!

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Războiul dintre Aslău și Falcă este unul de orgoliu.
   Au o problemă personală ce nu mai poate fi rezolvată prin mediere. Aslău are decizii judecătorești care sunt ignorate de administrația locală.

   Problema noastră a arădenilor este că Falcă face Abuz de puterea care-i este dată de funcția de primar, în lupta personală împotriva lui Aslău.

   Iar cea mai mare Problemă este că Instituțiile abilitate să intervină în asemenea situații, nu numai că nu se autosesizează, dar și atunci când sunt sesizate nu reacționează de frica Primarului Falcă.

   După modelul mentorului său Băselu, Falcă fie direct fie indirect prin intervențiile sale, a pus în funcții de conducere a instituțiilor la care fac referire, oameni șantajabili, care acționează doar la ordin. Altfel nu pot să-mi închipui de ce nu reacționează, de ani de zile în acest caz clar de Abuz în Serviciu al lui Falcă.

   Este o rușine fără margini că în Arad, oraș european, în 2016, mai persistă un asemenea climat. Oare nu înțeleg arădenii ca așa ceva nu poate fi tolerat, fiindcă până la urmă efectele unor asemenea comportamente, Sperie orice Investitor serios ce ar dorii să deschidă o afacere pe termen lung în acest oraș?

   După opinia mea Falcă trebuie să plece.

   Avem nevoie de un Primar care să fie Primarul tuturor arădenilor, indiferent de apartenență politică, religiei, etnie sau situație economică. Avem nevoie de un Primar ce se va lupta pentru Prosperitatea și Bunăstarea Urbei și nu pentru a se îmbogăți pe el și prietenii lui!

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Categoric,ai dreptate si as dori sa mai adaug ca Falca a facut din Arad,un oras dintr-o tara Europeana pana la urma ,nu? o RUSINE a intregii lumi facandu-ne de rasul Indiei,Africii (vezi comenturile la videoul de pe facebook „Aradul un oras dintr-o tara Europeana” unde este evidentiata str Marului si intreg amalgamul de colibe,gunoie si tot felul de depozite menajere,dar la care s-a facut de catre Falca canalizare la care nu s-a racordat nimeni,desi racordurile sunt facute la fiecare coliba care se afla de-a lungul pistei de biciclisti nici o data,dar investitia a fost facuta…banii comunitarii cheltuiti… si pista de biciclisi precum si iluminat stradal,e drept ca dupa vreo 5 luni de la darea in folosinta,becurile …s-au stins din 12 Marie si …nu s-au mai aprins in veci desi s-au facut sesizari,probabil ca sa nu se mai vada fumul de la fer vechi unde se ard fara intrerupere componentele inflamabile ale masinilor dezmembrate pentru recuperarea cuprului,ferului si facandu-se mai multe sesizari catre GNM CJ Arad,rezolvarea a fost…ascunderea fumului pe timpul noptii acum numai pe timpul noptii,dar pana sa se faca sesizari catre acestia se ardea si ziua )si unde africanii se considera „binecuvantatii” daca asa arata un oras dintr-o tara Europeana,am ajuns o rusine a intregii Europe,a intregii Lumii si au dreptate judecandu-ne dupa colajul acesta care arata ca in lumea a 3 a iarb acest carier,comunoitate s-a dezvoltat in jurul ferlui vechi insusi patronii au locuit in aceasta zona pana in urma cu 4 ani intr-o coliba dezvoltandu-se o data cu venirea lui Falca la Primarie pentru ca pana in 2000 nu au fost romii pe str Marului,ci doar spre casa padurarului ….cativa nesemnificativ,pe cand acum este un adevarat orasel,cu de toate… facandu-ne „vedete internationale” iata unde ne-a dus guvernarea lui Falca,nu zic ca altul daca va veni la putere ar fi mai bun ,dar trebuie incercat,Falca ne-a cam lamurit pe toti in ultimii 12 ani!!!

    +17 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.