La revedere, Arad Fashion Days! Ce bine că ești… A fost ca într-o lume minunată (200 Foto)

  de Lucian Dănilă | 21 septembrie 2020, 1:37 PM | Monden | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Am scris și ieri despre Arad Fashion Days, eveniment aflat la a doua ediție, un gen de eveniment cu care noi arădenii nu eram prea familiarizați și chiar personal pot să afirm acest lucru.

  Am luat contact cu această lume anul trecut, în sala Palatului Cultural. A fost seara în care am auzit pentru prima dată despre designeri autohtoni ca Ștefan Muscă, ca George Hojbotă și alții, în timp ce mulți dintre noi cei prezenți acolo auzisem doar de creatorii locali ca Vali Cioban, Paul Sergiu Micșa, Cozacone sau Moda SA, sau Eli Lăslean. A fost un eveniment cu fast, cu conotații luxuriante și datorită locului în care s-a desfășurat, Palatul Cultural fiind acel loc care îți oferă toate ingredientele pentru așa ceva.

  Aradul avea nevoie de un astfel de eveniment. Este și a fost o bilă albă în lifestyle-ul unui oraș tot mai văduvit de evenimente majore, un oraș în care majoritatea concertelor beneficiază de gratuitate și sunt organizate mai mult prin piețe printre mirosuri de mici, kurtoskalacs și porumb fiert.

  Arad Fashion Days a impus o altă linie, o altă abordare, una în care vorbim în primul rând despre dress code, pentru că nu poți merge în trening sau în pantaloni scurți și șlapi… Da, unii vor comenta asupra stilului vestimentar al unora dintre creatori sau a unora dintre participanți ori chiar reprezentanți din zona mass-media. Tocmai asta îi face să fie recunoscuți, apreciați sau criticați: faptul că sunt altfel, sunt diferiți, ceea ce, în fond, este foarte bine.

  Înainte de a scrie despre ultima seară de la Arad Fashion Days, trebuie să aduc aminte de cei care au avut curajul să organizeze un astfel de eveniment în aceste vremuri de restriște și de… restricții. Să ai curajul să urci sute de oameni pe acoperișul de la Atrium Mall, riscând să ai parte de vreme neprielnică, riscând nemulțumirea unora dintre participanți, sau dintre spectatori, tocmai pentru că erau supuși unor reguli cu care nu erau obișnuiți, dar care fac tot mai pregnant parte din viața noastră, asta ține și de ambiție. Vorbind despre ambiție, pot spune că a fost plin sacul lui Paul Sergiu Micșa, al Ancuței Ciortea și al Lidiei Georgiu, Cristina Sabău, Teodora Duma, Larisa Blidar, Beny Mark sau Ghiță Marian, adică echipa „vinovată” de faptul că am avut parte de acest eveniment, unul care se dorește să devină o tradiție, mai ales că a primit referințe excelente din partea invitaților.

  La finalul prezentărilor de aseară, pe catwalk au urcat Deea Codrea și Andrei Grigore. Sunt două nume care poate multora dintre voi nu vă vor spune nimic, dar acești doi oameni trăiesc prin și din modă, din astfel de evenimente. Pe Deea Codrea o știu cei care urmăresc emisiunea „Bravo, ai stil! Celebrities”, și ea promovează un stil minimalist care i-a adus mii de admiratori. Vorbim despre conceptul #LesslsMore, și uite așa încet, încet învăț și conceptele din acest vast domeniu. Andrei Grigore este altceva, el este un vârf în lumea bloggerilor setați pe astfel de evenimente. Are doar 21 de ani și este proprietarul unei reviste de modă în Londra, fiind un reper pentru cei mai mulți dintre cei care îl urmăresc. Da, este un influencer, pentru că moda merge mână în mână cu această lume a influencer-ilor, cu Instagram, Pinterest, cu Tik Tok, și cu tot felul de rețele în care acești oameni se găsesc și se regăsesc zilnic.

  De ce scriam despre cei doi? Pentru că au vorbit frumos despre Arad și despre ce înseamnă moda în această parte a țării. „Chiar mi-a plăcut lumea de aici. Și să știți că aveți stil. Iar festivalul a fost excelent prin diversitate. Mă bucur că sunt aici, că vă pot vorbi și cred că aici am văzut de toate”, a spus Deea Codre, în timp ce Andrei Grigore a catalogat festivalul de modă de la Arad drept „cel mai bun eveniment de fashion din țară”.

  Amfitrionul, sau moderatorul, a fost Cornel Crișan, iar pentru partea muzicală răspunzător a fost DJ Mike Cross, arădeanul care a mixat pe scenele de la Untold, de la Neversea sau alte festivaluri mari.

  Seara de ieri a fost deschisă de Chic by Vali Cioban, un brand de la care majoritatea arădenilor ne-am achiziționat în cei peste 20 de ani de existență cel puțin o piesă vestimentară. A fost o colecție adaptată acestei perioade, o colecție care a îmbinat stiluri diferite care au început cu „urban” și s-au încheiat cu „glam”.

  Au urmat Alexandru Raicu, cu ale sale rochii care mereu au o trecere excelentă în segmentul feminin, dar care fură și ochii bărbaților (băieților) care vor culoare și… forme. Alina Moza a avut o prezentare bio, ea fiind recunoscută pentru promovarea sustenabilității sută la sută naturale.

  Dacă sâmbătă seara m-au distrat trompele din colecția lui Paul Sergiu Micșa, aseară, Paul, ne-a adus veselia pe catwalk. Au fost superbe acele copile îmbrăcate în roz, sau cu roz predominant, colecția fiind una îndreptată spre acea utopică lume și viață în roz cu care te întâlnești cel mai adesea doar în anii copilăriei. A fost despre inocență, despre zâmbete și despre bucuria de viață și de frumos.

  Finalul i-a aparținut lui Ștefan Muscă, un designer care se impune tot mai mult pe plan național, un designer care folosește foarte mult în creațiile sale non-culoarea, o colecție cu și despre femei și despre atitudine, o colecție din care nu au lipsit ochelarii de la OptiVog.

  Da, ieri nu am mai avut parte de prezența lui Botezatu, cel care și-a prezentat trei colecții în prima seară.

  Acum aștept a treia ediție a Arad Fashion Days. La revedere, Arad Fashion Days! A fost o lume minunată, mai ales prin prezența copiilor pe catwalk, prin culorile vii și prin faptul că pe acoperișul de la Atrium Mall nu s-a discutat nici despre alegeri, nici despre COVID, ci doar despre bucuriile vieții.

  Ce bine că ești…

  PS: Luat personal, a fost foarte bine venit evenimentul de pe acoperișul Atrium Mall. Am ajuns la el după ce am asistat la o înfrângere a echipei UTA și a fost cel mai bun remediu de a trece peste. Frumosul te face întotdeauna să treci peste micile necazuri. Arad Fashion Days a reușit asta pentru mine…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.