duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La prima ediție a Galei Elitelor Arădene vor fi premiate șase personalități care au adus contribuții în diferite domenii: științifice, umaniste, artistice

  de Raluca Medeleanu | 1 februarie 2022, 11:56 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  O serie de asociații arădene, împreună cu cele două universități și autoritățile locale (Primăria și Consiliul Județean) au conceput un proiect prin care intenționează să promoveze cetățenii care au contribuit la îmbogățirea performanței arădene. Astfel, în cadrul unui eveniment festiv, în data de 19 martie, de la ora 18:00, va avea loc o premieră a șase personalități care activează în diferite domenii: prima ediție a Galei Elitelor Arădene.

  Evenimentul se va desfășura tot în sala Palatului Cultural, unde în toamna anului 2021 a avut loc un eveniment similar, Gala Comunității Arădene, în organizarea Asociației Sf. Martin și Asociației Europeanul, în cadrul căruia au fost premiați elevii olimpici și medicii care au participat într-un proiect în pandemie. Gala Elitelor Arădene își va îndrepta însă atenția asupra domeniilor precum: matematică, inginerie, biologie, științe umaniste etc.

  „Credem cu tărie că spiritul arădenilor de odinioară, care înțelegeau că niciun singur om nu va putea urca mai sus decât o vor face mai mulți oameni care se încurajează, se recunosc și se susțin reciproc în călătoria lor, este încă viu în comunitatea noastră. Ne asumăm misiunea de a găsi acei membri ai cetății noastre care merită a fi sărbătoriți pentru contribuția lor la societatea Arădeană și care poate că în ultimii ani au fost trecuți cu vederea, precum și pe aceia care au lăsat individualismul la poarta cetății și își doresc să contribuie după posibilități la această nouă construcție pe care o începem împreună. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte acel moment din an în care, pentru câteva ore, agitația cotidiană să fie pusă în plan secundar, primând bucuria revederii, sărbătorirea reușitelor și unitatea arădeană. Ne dorim ca acest eveniment să devină o sursă de energie pentru toți cei care se simt uneori epuizați în efortul lor de a face performanță și poate se întreabă dacă mai are rost ceva pe lumea asta. Ne dorim ca toți arădenii să fiți alături de noi în acest proiect. Știm că împreună vom face mult mai multe lucruri decât separat și vă mulțumim că luați în considerare implicarea în acest proiect. Înseamnă mult pentru noi”, transmit organizatorii Galei Elitelor.

  La prima ediție a Galei Elitelor Arădene se vor acorda 6 premii unor personalități din comunitatea arădeană, care au performat în domeniile lor, fiecare premiu fiind în valoare de 5.000 de lei, după cum urmează:

  Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;
  Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;
  Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;
  Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;
  Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație;
  Premiul Francisc von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.

  „Acest proiect se bucură de susținerea financiară a celor mai importante companii ce își desfășoară activitatea în județul Arad. Este o recunoaștere a valorilor locale, a activităților pe care o desfășoară în fiecare zi precum și o aducere în fața publicului larg a celor ce ne fac mândri să numim acest loc Arad”, mai spun organizatorii.

  Evenimentul se organizează la inițiativa asociațiilor Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt, cu sprijinul Primăriei Arad, Consiliului Județean Arad, Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatății de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.