duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La Pecica se pune de-un concurs cu iz de in și cânepă (**)

  de Valer Mărginean | 25 octombrie 2021, 9:04 AM | Pamflet | Topic special

  3

  La Pecica proiectele se vor face pe muzică ca-n tri...

  Primăria Pecica intră iarăși în febra căutărilor – poate ați observat că febra asta a căutărilor vine la Pecica în valuri, ca virusul ăsta ce nu ne mai lasă. Acum e valul căutării unei noi secretare și, așa, de sub masca obligatorie, multe voci din jurul primarului spun că i se va face o propunere fostei secretare, pensionată cam pe repede înainte ca să i se facă loc muuult mai tinerei care l-a fermecat pe Peti.

  Nu-i cazul ca pecicanii să-și facă iluzii: Peti nu a căzut cu picioarele pe pământ, este tot picat în limbă după tânăra cocotă*, așa că eliberarea fotoliului în care și-a așezat bucile** viitoarea fostă secretară se face pe motiv de promovare. Da, pe criterii de competență, cum altfel? Un primar competent ca Petru Antal, cu un fabulos rezultat de 1,05 (unu virgulă zero cinci) la examenul de titularizare, nu-și poate promova secretara decât pe criterii de compoetență…  Până acum au fost parcurse toate etapele pregătitoare examenului de promovare „pe criterii de competență” (scuze pentru repetiție, dar merită) – înființare post, bugetare post, negociere procent din fiecare proiect, făcut spectacol penibil la o nuntă de romi, cu dedicații pentu soție, după care, potolit crizele de nervi ale încă secretarei, pregătit concurs fără să fie deranjat de Prefectură ca reprezentant al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici sau de procurori, deși în alte cazuri s-au făcut dosare penale pentru concursuri cu dedicație. A lucrat omul, nu-i așa? Urmează doar formalitatea derulării, discrete, a examenului propriu-zis, cu subiecte grele (pentru orice eventual contracandidat) dar ușoare pentru plenar-competenta secretară care va deveni șef Serviciu Proiecte. Salariu, salariu, procentele din proiecte, procente nu glumă, indemnnizație de membru în Consiliul de administrație al Urbiserv… Una peste alta, va primi minim vreo 10 mii de lei (100 de milioane, pe rit vechi) din bani de la bugetul local, adică din banii pecicanilor care, normal, vor plăti și contribuțiile pentru viitoarea pensie, plus sănătate, impozit, cam tot pe-atât. Pentru banii ăștia, distinsa cu pricina ar trebui fie declarată bun pecican, cu număr de inventar, fie să stea la dispoziția tuturor pecicanilor, nu doar a unuia dintre aleși. Oricum, pentru așa promovare a meritat să-și pună firișoarele rămase de la melițarea inului și cânepii (**) lângă Peti, nu?

  Nu va fi singura mutare pregătită de Peti. Viitoarea șefă de la Proiecte va avea nevoie de un om care să facă proeictele așa că actualul consilier personal va fi numit Administrator public (City Manager) cu un procent mult mai mic din proiecte. Aici e mai simplu, nu trebuie niciun concurs, pentru că primarii își pot numi și pisica Administrator public. Peti îl va instala City Manager pe Jan, viitorul primar de Pecica (pariem?), om de echipă, atașat lui Peti atât de mult încât nu a lăsat nefolosite firicelele alea rămase de la melițarea inului și cânepii (**) cât a fost primarul în izolare pe motiv de Covid. Să mai spună cineva că echipa de conducere a propiectelor de la Pecica nu este sudată. Este! Mai rar acum, dar sudura rămâne la fel de țeapănă.

  Oricum, dacă aș fi procuror sau responsabil în Prefectură cu legalitatea unor acțiuni ale primăriilor, aș fi foarte atent la ce se va întâmpla în viitorul apropiat la Primăria Pecica. Și asta, în primul rând pentru că doamna Roza, fosta secretară, zice că nici nu mai vrea să audă de postul ce se va elibera… Apoi, pentru că urmează un concurs interesant. Și, cum altfel?, perfect, dar perfect legal.

   

  Secs on ză bici

   

  *Cocota este un cartier în Pecica, pe nedrept rău famat pentru că aici își au rădăcinile mulți pecicani de vază, de exemplu, viceprimarul Mio, care știe foarte bine că femeilor, cu ramuri în cartier, așezate la casa lor, li se spune cocotane. Celor care-și mută crengile spre cuiburi de cuci, li se spune cocote și în acest registru trebuie înțeles cuvântul – să fie clar, ne delimităm ferm de orice alt înțeles cum ar fi: pârțotină, floarță, șuleandră, buleandră etc.

  **Buci – firișoare de calitate inferioară rămase de la melițarea inului și a cânepii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • @Adrian – Mă, Adrian (între noi fie vorba, puteai să-mi spui, măcar în privat cine ești…), să știi că nu-l urăsc defel pe Antal Petru. Urăsc doar ceea ce face el în Pecica, ceea ce reprezintă el: minciună, multă și repetată minciună, ciocoism, amenințări, desconsiderarea oamenilor de care nu are nevoie, șmecherisme, incultură, desconsiderarea oricărei idei de profesionalism și așa mai departe. Repet, nu-l urăsc, doar disprețuiesc ce face și cum face și, firesc, prin asta îl disprețuiesc și pe el. Și tot ce scriu despre el și metehnele lui, despre ceea ce face sau vrea ori intenționează să facă este nu împotriva lui, ci pentru pecicani. El a ridicat în toți anii în care s-a aflat la conducerea Primăriei, un zid între el și cetățeni, zid pe care și-a „vopsit” imaginea unui om exact cum nu este: gospodar, cinstit, preocupat de binele general. Realitatea este alta, iar cine nu crede, poate începe prin a-i citi… declarațiile de avere.
    Adrian, nu mă răzbun pe el (dacă voiam asta, făceam pur și simplu o sesizare la Parchet, pe teme despre care nu am scris, dar asta nu înseamnă că astfel de teme nu există!), vreau doar să devoalez adevărata lui „față”, ca om dar mai ales ca primar. Și, în același timp, să devoalez și adevărata „față” a partidului care îl susține fără să ia în considerare ce face el sub „umbrela” politicului care-l apără.
    PS Nu i-am cerut nimic, nu trebuia să-mi dea nimic, nu mi-a dat nimic. Dacă știi tu altceva, te rog să spui!
    PPS Despre „nepublicarea” comentariului nu spun nimic…

    +38 voturi
    +1
    -1
  1. Doar o curiozitate, cine va editeaza pozele pentru articolele astea? Nu de alta, dar in poza pamflet de mai sus apare o persoana care nu are nici cea mai mica legatura cu mega pamfletul vostru. Astept un raspuns, in privat daca se poate, pentru a lamurii aceasta situatie, de altfel jenanta pentru voi.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.