duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La o zi după perchezițiile de la Ineu, polițiștii au luat cu asalt Primăria Șicula

  de Mihai Todoca | 27 ianuarie 2023, 2:37 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  La o zi după perchezițiile care au avut loc la Primăria din Ineu și la alte două firme, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au descins din nou într-o instituție publică din județ, de data aceasta la Primăria din Șicula, acolo unde au fost ridicate mai multe documente.

  Percheziții în trei spețe

  Din informațiile pe care le avem se pare că e  vorba de nu mai puțin de trei spețe. Una este pentru delapidare, alta pentru semnarea abuzivă a unei autorizații de construcție pentru o biserică, iar ultima se referă la un șantaj al secretarului față de o angajată a primăriei.

  Am luat legătura cu Duțu Căprar, fostul primar al Șiculei care ne-a spus că: „E prima dată când aud de perchezițiile astea. Cu mine nu au avut treabă azi. Adică, da, este un dosar, am fost acum trei luni chemat la declarații…

  Dacă e vorba de autorizația de construcție pentru Biserica Baptistă din Șicula, din 2020, eu am semnat-o după ce a fost semnată de căre secretar, fără să avem un aviz cu acordul vecinului, că unul dintre cei doi nu și-a dat acordul.

  Fata de la Urbanism mi-a spus a doua zi că nu e valabilă autorizația de construcție pentru că nu avem acordul. Într-adevăr nu trebuia să o semnez, dar eu… am semnat-o ca primarul, e adevărat. Și acum s-a ajuns aici. De eliberat s-a eliberat într-un final, că eu am și plătit o amendă la vremea respectivă. Eu am auzit de prin sat că ar fi controale la Primărie, dar cu mine nu au avut treabă azi. Șantajul este în fapt al secretarului împotriva fetei  de la Urbanism, eu am fost citat ca martor , ca mai apoi să fiu inculpat, că există și un dosar, dar asta a fost cam în urmă cu trei luni”, ne-a declarat fostul edil.

  „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei din Ineu, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, desfășoară două percheziții, la o instituție publică din Șicula și la domiciliul unei persoane fizice.

  Activitățile se desfășoară într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și uzurparea funcției, privind emiterea unor autorizații de construire, în anul 2020”, a transmis IPJ Arad.

  * Erată: Informațiile inițiale îl identificau pe primarul actual al Șiculei ca fiind cel acuzat, însă acestea s-au dovedit a fi eronate, cel în cauză este Duțu Căprar, fost primar al Șiculei.

  Ne cerem scuze pentru confuzia creată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.