sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La o săptămână distanță, Orizontul ia fața „Ekkleziei”. Ghiță Falcă s-a spovedit (și) sub patrafirul „Domnului”… Iacob Bupte!

  de O. Peniță | 15 februarie 2016, 8:49 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  7

  „Domnul lui Falcă”, nu Mumia lui, l-a făcut pe Ghiță Falcă să se trezească de dimineață, să-și ia pantalonii strâmți la purtător, cămașa mulată și geaca plină de aghiazmă (crede el!)- cică împrumutată cu o săptămână înainte de la „frații” de la Ekklezia – și să se ducă la noua Biserică de la Orizont, o instituție de cult ridicată de noi toți cu o căruță de bani și dăruită fostului vicar Iacob Bupte, parcă în ciuda tuturor preoților cinstiți din Arad.

  Duminică, în fața a sute de enoriași, popii din Micălaca, în frunte cu Bupte și ginerelul său, au ales să aducă ode „Domnului”… Gheorghe  Falcă pentru merite deosebite în unirea tuturor cultelor din Arad, fie ele protestante, neoprotestante, ortodoxe sau catolice. Bineînțeles, ne referim la acel pupat în fund pe care doar popii, atunci când simt că le transpiră vârful degetelor a donații electorale, le pot „închina” cu patos și voce tremurândă a emoție.

  Bineînțeles că printre limbile date cu mare forță în dosul primarului spre știința tuturor votanților care aleg duminica să meargă la Biserică, s-a strecurat și un sfios „sperăm ca domnul primar să ne facă și fântâna arteziană din acest părculeț”… o propoziție rostită de preoți și preluată cuvânt cu cuvânt din programul electoral al primarului, ca un preambul la ce o fi… Iar acesta, în ciuda feței livide pe care o afișează în majoritatea timpului când nu e invitat la emisiunea „Ce vrăji a mai făcut singurul invitat permanent al lui Sorin…”, a dat din cap a aprobare atât de încet încât să-l poată vedea întreaga masă electorală prezentă. Căci, până la urmă, ce credeți voi că vede Ghiță Falcă în fiecare arădean alături de care dorește să fie, mai nou, duminică de duminică, când fuge de la o biserică la alta? Cumva un enoriaș cinstit? O nuuuu!…. vede fraieri care îi promovează sloganul permanent: „Nu contează cât a furat, contează că a făcut ceva”…

  A plecat nemulțumit de la „Orizont”. Da, la Ghiță Falcă, alias Tutankamon ne referim. N-au vrut ăia, preoții, cinstitul Bupte, să-i dea și lui o sutană ca să poată vorbi de valori, de cultură și de familie… cum s-a întâmplat la „Ekklezia”.

  AICI… unde a fost Falcă în urmă cu o săptămână în cadrul turneului electoral „Bisericile la rând întru o singură alegere”.

   

   

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Faptul ca multi dintre cei care au citit si vor citi acest articol, iar o parte au si comentat, sunt fie atei agnostici, fi niste (neo-)gnostici individualisti si anti-clericali, care (zic ca) cred intr-un „dumnezeu”, dar care se dovedeste a fi unul dupa capul lor si care nu le cere sa respecte invataturile Sfintei Scripturii, decat, poate, doar selectiv sau din intamplare, nu inseamna ca toti ceilalti sunt la fel. Mai sunt inca si destui credinciosi crestini ortodocsi, care, chiar daca sunt acuzati de primii ca ar fi „habotnici”, „indoctrinati” sau „spalati pe creier”, sunt convinsi ca Sfanta Biserica este Trupul infailibil al lui Hristos, chiar daca Sfintele sale Taine mantuitoare sunt savarsite de niste slujitori pacatosi, failibili, dar, totusi, in cele mai multe cazuri credinciosi, chiar daca poate uneori cu „credinta putina”. Acesti slujitori au, printre altele, si datoria de a reprezenta interesele comunitatii religioase (bisericii) locale cu privire la necesitatile unei bune desfasurari a vietii de credinta (care implica si participarea la sfintele slujbele bisericesti) in fata autoritatilor statului, iar aceasta nu inseamna ca, atunci cand fac acest lucru, ar „pupa (automat) pe cineva in fund”. Oare autorul acestui articol, precum si cei care i-l apreciaza, au fost intotdeauna in decursul vietii lor „verticali”, caci „judecatori” de suflete este evident ca sunt?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.