La mulți ani, Gigi! Zi specială pentru noul locțiitor al Detașamentului de Pompieri Arad, George Pleșca (FOTO)

  A fost o zi festivă astăzi pentru pompierii arădeni. În prezența prefectului Csaba Toth, comandantul ISU Arad, Cristian Gârbău, a condus festivitatea de avansare în grad a mai multor pompieri.

  Platoul a fost plin de cei care sunt gata în fiecare secundă să sară pentru a salva vieți omenești sau bunuri materiale, dar dintre toți am ales pe unul special, George Pleșca. Înainte de a vorbi despre Gigi, nu pot să nu remarc, puțin subiectiv, că printre cei care au fost avansați în grad s-au numărat și doi dintre cei mai vechi angajați ai ISU Arad, maistrul militar Vasile Grigoreanu și Aurel Cohuț, ultimul fiind avansat la gradul de locotenent-colonel.

  Foto: Maistru militar Vasile Grigoreanu

  Pentru George Pleșca, „Gigi” pentru noi și pentru toți prietenii lui, a fost o zi cu adevărat specială. Astăzi este ziua lui de naștere, iar Gigi a ajuns la o vârstă pe care, oricum ai întoarce-o, tot așa îți dă: 44. Am mai scris despre el că este un profesionist desăvârșit, iar asta nu am văzut-o doar noi cei care îi urmărim activitatea prin comunicatele pe care ni le trimite în calitate de purtător de cuvânt al instituției, ci și cei care sunt zi de zi camarazi ai săi. George Pleșca a fost avansat astăzi de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel.

  Foto: George Pleșca a fost avansat la gradul de locotenent-colonel

  Dar pentru Gigi nu a fost doar atât. A fost numit în funcția de locțiitor comandant Detașament de Pompieri Arad, cea mai mare subunitate de intervenție a ISUJ Arad și una dintre cele mai mari din țară, funcție pe care din 3 februarie 2021 a ocupat-o prin împuternicire. Detașamentul de Pompieri Arad asigură intervenția pentru municipiul Arad și alte 27 de localități și are în subordine și punctele de lucru: Curtici, Vladimirescu, Nădlac și Vinga. Numirea sa pe această funcție s-a făcut de data aceasta în urma unui concurs, dar a fost atent să ne spună celor prezenți că va rămâne în continuare și purtător de cuvânt.

  Finalul a fost cu surprize. Gigi a fost vizitat la serviciu de soția sa, Ana Maria, și de fiul său Dragoș, care împreună cu Cristian Gârbău și alți colegi i-au făcut cadou un tort mare și, bănuim, foarte delicios. „Aprinde lumânarea, tati!”, îi spunea Dragoș lui Gigi, el nerealizând încă că pompierii se ocupă de obicei cu stinsul, nu cu aprinsul. Apoi, împreună au suflat în lumânare și noi toți am strigat: „La mulți ani, Gigi!”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.