La Gala „Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța” au fost premiați elevii performeri din municipiul și județul Arad

  de Special Arad | 29 mai 2019, 10:55 AM | Educaţie

  0

  (foto: Casiana Boiti)

  Comunicat. Asociația Sfântul Martin prin Centrul Comunitar de Informare și Consiliere a organizat în acest weekend gala nobleței sufletești CASP (Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța), având sloganul „A fi Cavaler nu mai este o noblețe de nume, ci de suflet” anul acesta în luna Mai. Sâmbătă seară, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, unde au fost premiați cu diplome și premii arădenii cu rezultate și performanțe deosebite.

  Evenimentul a fost prezentat de domnișoara Andreea Gherasim (de la Antena 1) și domnul Bogdan Costea – Directorul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Gala a început cu un moment artistic al corului “Eutherpe” de la Colegiul de Arte Sabin Dragoi din Arad, care au câștigat locul III la Olimpiada Națională Corala.

  Dupa cum știți din edițiile precedente, Asociația Sfantul Martin premiază elevii performeri ai județului și municipiului Arad în baza unor liste primite de la Inspectoratul Școlar Județean ce cuprind premiile cuprinse în calendarul Ministerului Învățământului și de la Direcția Județeană de Tineret și Sport, liste ce contin cluburile sportive cu identitate sportivă.

  Aradul se mândrește cu un număr impresioant de elevi performeri. Au fost premiați in jur de 200 de elevi care au avut rezultate deosebite fie la olimpiade, fie la examene sau diferite concursuri. De exemplu, elevul Lile Tudor de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a primit diploma din partea Ambasadei Franței în România pentru cel mai bun olimpic arădean, prin reprezentantul său dl Florin Didilescu. De asemenea din partea asociației, elevul a primit diploma de merit pentru premiul obținut la Olimpiada Internațională de Chimie “Mendeleev” – medalia de argint, Luciu Mario de la Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu pentru calificarea în lotul României pentru Olimpiada de Georgrafie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est.

  În aplauzele publicului au urcat pe șcenă și alte personalități pentru a le aduce mulțumiri dintre care amintim: Stanciu Spiridon – omul care a păstrat spiritul luptelor Greco-Romane în Arad și a reușit să obțină cu sportivii antrenati de el performanțe remarcabile după aproape 40 de ani de la ultima mare performanță a unui sportiv arădean.

  Ne-au bucurat cu prezența lor Monica Brosovszky – una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale României din toate timpurile, de 7 ori campioană a României și Maria Olaru – campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică care au premiat cluburile sportive din Arad care au obținut performanțe sportive notabile.

  Aceștia sunt însă doar câțiva dintre numeroșii elevi premiați ieri seara, care au atins peformanțe remarcabile atât la nivel național, cât și la nivel mondial, în domenii precum protecția mediului, interpretare vocală, arte vizuale, arhitectură, istoria artei, olimpiada de religie, judo, sah, dans sportiv, limbi străine, istoria artei, design, gimnastică ritmica, tir sportiv, sărituri, înot, haltere, chimie, interpretare instrumentală, baschet, matematică și multe alte domenii. Toți elevii au fost premiați cu diplome, cărți și premii bănești de 400 lei.

  Și în această ediție au fost trimise mesaje de susținere și încurajare venite din partea unor personalități sau artisti: Tudor Gheorghe, Mirela Vaida, Ozana Barabancea, Paul Surugiu Fuego, Buruiană Alin – le mulțumim pe această cale. Tot un mesaj de încurajare pentru susținerea performanței în rândul tinerilor arădeni a venit și din partea profesorului David Christopher Panzl de la catedra de percuție a Conservatorului din Viena, lector la Universitatea de Muzică și Arte de la Viena, celebra instituție la care a studiat și renumitul compozitor George Enescu, studenta profesorului Panzl fiind chiar aradeanca Sara Gheorghe care a susținut un moment artistic de percuție, câștigând premiul II la Olimpiada Natională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale și primind astfel și diploma de merit pentru performanța sa din partea Asociației.

  Printre alte momente artistice s-a numarat și dansul corpului de balet al Școlii Populare de Artă Arad, echipa de gimnastică ritmică CSM Arad, gimnastică aerobică CSM și de asemenea prezent din nou la Arad, am avut parte de un recital susținut de Alin Oprea, solistul trupei Talisman.

  Anul acesta am acordat diplome si premii pentru perseverență și determinare mai multor elevi merituoși printre care amintim: Boboc Marius pentru premiul special la festivalul internațional de creație și interpretare Ana Blandiana, Mara Oprea pentru medalia de bronz de la Jocurile Mondiale din Abu Dhabi Special Olympics, perechile de dans sportiv Mara Stefan & Mocan Melisa și Patrick Pocei și Amelia Szabo, cât și alți talentați performeri ai județului Arad. Tot premii si diplome a primit și echipa Team Helios de la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi pentru participarea la competiții organizate de Agenția Spațiala Română și Agenția Spațiala Europeană unde au ajuns vicecampionii României.

  Gala „Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța” – ediția a IV-a s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Franței în România.

  Succesul acestui demers este, în fapt, succesul întregii comunități arădene și reprezintă recunoașterea oficială de către statul francez, a Asociației Sfântul Martin, ca promotor și susținător în România a performanțelor tinerilor din învățământ, arte, cultură, sport și alte arii de manifestare”, spun organizatorii.

  Partenerii oficiali ai evenimentului, care au făcut posibilă acest eveniment, au fost următorii: Inspectoratul Școlar Județean Arad, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea „Aurel Vlaicu”. Sposorii principali Fundatia Alber și Ford Auto Technic. Alături de noi au fost și Arad Plaza, D.R.W. Arad (Asociația Economică Germano-Română), Vatra Arădeană, UGIR, Academia Brosovszky, Club Lions, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Culoarea Soarelui, Mantua Lounge Club, Giscad, Webo, Salon Beautiful, Libra Art&Hobby, Astra Rail, MedLife, Clean Expert, IVS, Chromatic Advertising, Cristina Sabau-Bussines Line, BizClub, Alber Holding, Gabotti Prima Materia, dar și mulți alți sponsori . Cei de la West Guard au fost prezenti pentru pază și protecție, Asociatia ASPA One life pentru sprijin medical în caz de nevoie, iar cabina foto Hello Darling pentru poze la minut. Cele 2 universitati au avut un spatiu special alocat pentru promovarea facultăților și specializărilor.

  Asociația este angrenată în proiecte de educație, cultură, ajutor umanitar. Prin acest proiect filantropic, denumit sugestiv Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța, susținem și încurajăm, alături de întreaga societate arădeană, perspectivele de viitor ale tinerilor noștri. Dacă doriți să sprijiniți inițiativa noastră, ne puteți contacta la adresa de email [email protected] sau pe pagina de Facebook https://bit.ly/2MaOl2F

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.