vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  La câțiva kilometri de noi, viața a intrat în normal: fără distanțare socială

  de Lucian Dănilă | 21 iunie 2020, 12:22 PM | Internaţional | Regional

  7

  Autoritățile din Ungaria consideră că pandemia e ţinută sub control și oamenii pot reveni la viaţa lor normală. La noi tot timpul este altfel, autoritățile ne dau cifre încă alarmante, la televizor vedem tot felul de actori și actorași care își joacă rolurile de bolnavi, iar restaurantele, stadioanele sau sălile de cinema stau în continuare goale pentru că nu li se permite deschiderea porților.

  Ungaria a tratat altfel această pandemie. Ne uităm pe canalele lor de televiziune la fotbal și vedem de câteva săptămâni spectatori la meciurile lui Ferencvaros, MOL Vidi, Ujpest sau Honved, ca să ne referim doar la câteva dintre echipe. Terasele și restaurantele funcționează la turație maximă.

  Maghiarii au raportat ieri un singur caz de coronavirus, la care s-a adăugat un deces.

  „Tot ieri, Serbia a avut 94 de noi îmbolnăviri şi un deces. Bulgaria a înregistrat şi ea 132 de cazuri, joi, plus 6 decese. Prin comparaţie, România a avut 320 de cazuri noi, atât joi, cât şi vineri, zile în care au fost 22, respectiv 11 morţi. Pornind de la aceste cifre, e lesne de înţeles de ce viaţa a revenit la normal în ţările din jurul nostru. Dacă Serbia organizează, de câteva săptămâni, evenimente publice cu tribune arhipline – au fost peste 16.000 de oameni la meciul de fotbal Partizan Belgrad Vs. Steaua Roşie Belgrad – acum şi Ungaria a adoptat o măsură similară”, scrie adevarul.ro.

  Până acum, erau permise doar evenimente sportive organizate cam cu 10 la sută din capacitatea arenelor. Începând cu acest weekend, această restricţie va dispărea şi, potrivit jurnalistului Tamás Huber (Nemzeti Sport) fanii pot umple stadioanele până la refuz.

  Astfel, la câțiva kilometri de Arad, fie că vorbim despre Mako, Bekescsaba sau Novi Sad, viața a intrat în normal. La noi s-au deschis păcănelele, dar sportul și restaurantele stau încă închise…

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bun exemplu ați preluat!!! Ungaria care este condusă DICTATORIAL de un singur om, Victor O, raportează cum vrea mușchii lui Victor. Doar nu crede cineva că raportările pandemice venite din Țara lui Orban pot fi adevărate. (că doar îl copiază la chip și strategie pe mult iubitul conducător al Federației Ruse, Putinel cel Macio) În țara vecină și „prietenă” nu „mișcă nimeni în front”. Obediență maximă … că de nu „az anyád p****a te gázember” și ești pe veci „exmatriculat” dintre adevărații „patrioți” maghiari și proscris.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Bun, si dacă e condusă dictatorial cum spuneti, sunt pline spitalele si mor oamenii pe strada de la COVID pentru că au relaxat la maxim masurile anti-COVID? Oamenii ăia, condusi dictatorial sau nu, se bucura de viata, merg la stadion, merg la restaurant, isi vad de viata. Noi tinem blocata o parte a economiei, oamenii isi pierd locuri de munca, nu au bani sa puna paine pe masa, pentru că „daca ia COVID”… In aceste aproape patru luni am invatat ca psihoza creata de acest virus a fost mult mai grava si mai periculoasa decat virusul.

    +5 voturi
    +1
    -1
    • Și, chiar daca ziceti ca e condusa dictatorial, sistemul lor se pare ca functioneaza mai bine decat al nostru. Altfel de ce ar prefera românii tot spitalele din Ungaria, gen Szeged sau chiar Gyula, in detrimentul celor din Arad sau Timisoara, orase in care domneste o minunata democratie…?

     +5 voturi
     +1
     -1
     • Era să o zic pe aia, ști cu „ce are s**a cu prefectura”. Ce am comentat eu și la ce ai ajuns tu, Luciane? Hai să o lămurim, că văd că te simți iritat. (sau doar plictisit, probabil, în orașul nostru prăfuit și gri, într-o zi gri) Eu nu am nimic cu nația maghiară! Și eu ca mulți arădeni, sunt o corcitură de nații, printre care și o străbunică maghiară 100%. Încă la mine se mai și aude că am o rădăcină și pe acolo. O rup ungurește și nu mă vinde nimeni în limba vecinilor. Am invățat și alfabetul și atunci când am fost nevoit mi-am scris cererile către instituțiile maghiare în limba lui Petofi.
      .
      Dar însă mă mir că ai poziția românului laș, care acceptă o dictatură, doar că la ei există ștranduri, spitale, etc … tu un ziarist!? Și mai ales faptul că ai putea accepta și poziția neofascistă, o altă trăsătura de caracter a lui Victor O, doar de dragul de a te scălda în apă termală la Gyula, mă îngrozește. Faptul că pomenești de psihoza corona, mă face să cred că și tu ești o victimă a ei.
      .
      „Bun, si dacă e condusă dictatorial cum spuneti, sunt pline spitalele si mor oamenii pe strada de la COVID pentru că au relaxat la maxim masurile anti-COVID?” Și de unde ști tu că nu mor oamenii în Ungaria de COVID? Te uiți la raportările oficiale? … ok. 🙂
      .
      Auzi? Ai ceva cu mine?! Ieșim în stradă și-o lămurim.

      0 voturi
      +1
      -1
      • :))) Nu am fost niciodata la vreun spital maghiar. In schimb am fost o data la bai la Gyula, chiar anul trecut, dar am zis ca nu ma mai duc. Cam asa e cu serviciile din Ungaria pt mine. Eu ma refeream la altceva, la faptul ca oamenii aia umbla pe strada oarecum eliberati de psihoza asta cu COVID-19. Ei, probabil, au realizat mai repede ca nu e dracul atat de negru. Noi vom avea restrictii si prin 2025 cand probabil oficialitatile se gandesc ca mai sunt vreo 4-5 români cu imunitate scăzută și nu cumva să primeasca vreun virus…

       0 voturi
       +1
       -1
     • A și uitasem o idee, răspuns la o întrebare a ta. Că nu-mi place Dictatura lui Victor O, … ei bine, nu voi înghiții dictaturile de nici un fel, câte zile am de trăit! Dar nu pot spune că Victor este prost. Pe când de ăștia de care și tu și eu ne plângem de când ne cunoaștem, pot spune fără să greșesc prea mult că sunt proști.
      .
      Victor apreciază valorile și le recunoaște. De aceea pune oameni ce-și știu meseria în puncte cheie la nivelul administrațiilor locale și ăștia livrează. Că la EI nu ține doar cu gargara din 4 în 4 ani … și în rest ne ocupăm de furat. Mai fură și ei, dar și livrează … și la dracu se vede, acum, chiar și noaptea din viteza mașini. Ori cu ce se întâmplă pe aici prin ograda noastră, nici nu putem să comparăm. Ăștia doar MIMEAZĂ!!! … în timp ce orașul se năruie pe noi.

      +1 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.