marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Epidemiologii de peste hotare susțin că masca și distanțarea fizică vor fi necesare timp de câțiva ani

  de Special Arad | 22 martie 2021, 11:11 AM | Coronavirus | Internaţional

  1

  Măștile de protecție și distanțarea fizică vor a fi necesare timp de încă niște ani, până când majoritatea populației globale va fi vaccinată, spune un epidemiolog britanic de top, citat de BBC. Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, a spus că probabil vor mai trece câțiva ani înainte de revenirea la normalitate.

  De asemenea, dr. Ramsay spune că măsuri ca portul măștii în locuri aglomerate și distanțarea fizică sunt deja acceptate de cei mai mulți oameni și permit economiei să funcționeze în continuare: „Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele”. „Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală”, a spus Ramsay.

  Ea a avertizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede” și că orice virus aflat în circulație îi va afecta pe cei vulnerabili: „Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție”, a spus ea.

  Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, le-a spus parlamentarilor la începutul acestei luni că se speră că „măsurile simple, cum ar fi igiena mâinilor, măștile de față acolo unde este cazul, testarea, și urmărirea contactelor și, mai presus de toate, vaccinurile” vor menține virusul sub control.

  Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic, a spus la rândul său că portul măștii va fi în continuare necesar în anumite situații, dacă numărul infectărilor va crește din nou în timpul iernii, dar că este posibil ca oamenii să trăiască normal, promovând distanțarea socială.

  Un grup de consilieri științifici guvernamentali a declarat luna trecută că „menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmiterea” virusului va fi necesară pentru mult timp.

  Acești experți au spus că măsurile ar putea include testarea și urmărirea contactelor, autoizolarea și o comunicare publică menită să încurajeze „acțiuni voluntare pentru reducerea riscurilor”.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.