joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La Bibliotecă, despre prietenie și cărți cu Mircea Mihăieș și Ioan T. Morar

  de Special Arad | 5 aprilie 2023, 7:17 PM | Cultură

  0

  Comunicat. Vineri, 21 aprilie 2023, începând cu ora 14:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează conferința „La Bibliotecă, despre prietenie și cărți cu Mircea Mihăieș și Ioan T. Morar”, un dialog cultural ce face parte din manifestările dedicate Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor: 23 aprilie.

  Prietenia – una dintre cele mai frumoase relații interumane. Cartea – cheia către educație, dezvoltare și înțelepciune. Biblioteca – un templu al valorilor umane și al cunoașterii, promovând cartea și lectura ca proces fundamental al personalității umane. Bucuria de a citi și prietenia ca valoare culturală a umanității ce, de-a lungul secolelor, au reprezentat o permanentă constantă în viața oamenilor, constituind o adevărată punte de legătură, se vor afla în centrul discuțiilor purtate de criticul literar și publicistul Mircea Mihăieș în dialog cu scriitorul și jurnalistul Ioan T. Morar, moderatori ai evenimentului fiind Gabriel Ioan Vladu și Ioana Nistor, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad.

  Atmosfera evenimentului, desfășurat sub egida Consiliului Județean și care se va desfășura în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va fi întregită de un recital muzical susținut de elevi ai Școlii Populare de Artă a Centrului Cultural Județean Arad, sub coordonarea dir. prof. Vasile Rus.

  Evenimentul cultural face parte din proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

  „Dragi cititori, iubitori ai cărții, dragi prieteni ai lecturii, vă așteptăm la Bibliotecă!”, transmit organizatorii.

  Despre Mircea Mihăieș

  Născut în 1954 în județul Arad, Mircea Mihăieş este critic literar, eseist și publicist. După absolvirea liceului în Arad, a urmat facultatea de filologie a Universității din Timișoara, secția engleză-franceză. Este profesor universitar la catedra de limba și literatura engleză a Universității din Timișoara, unde predă cursuri de literatură engleză și americană. Este doctor în litere al Universității din București.

  Este redactor-șef al revistei „Orizont” și editorialist la „România literară” și la „Evenimentul zilei”. Debutează în revista „Orizont” în 1979, iar în volum în anul 1989. În anul 1991 a lucrat timp de mai multe luni în redacția revistei „The New Republic”.

  Din 1993 deține rubrica săptămânală „Contrafort” în revista „România literară”. Burse de studiu la Woodrow Wilson Center, National Forum Foundation, Washington, D.C., New York University etc. A fost vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.