La Arad nu e nevoie de frână de mână, la noi e ca-n pădure! Așa ne-a învățat domn’ primar…

  de Tudor Bogdan | 13 April 2019, 1:06 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  3

  „Incidentul” de acum două zile, cu mașina primarului Gheorghe Falcă, care a luat-o la „plimbare” și s-a oprit pe liniile de tramvai, a creat un precedent la Arad. Un nou „adept” al acestei modalități de parcare marca Falcă a fost găsit în această dimineață, în jurul orei 9, pe strada Pădurii, blocând circulația tramvaiului.

  Dacă te pui să cauți, la Arad găsești câte un „bizon” în fiecare zi, dacă nu chiar mai mulți. Cunoaștem „specia”: este acel șofer care parchează neregulamentar pe trotuar, pe trecerea de pietoni, pe spațiul verde sau uneori chiar în mijlocul drumului, așa, de-al dracu’, pentru că poate, pentru că nimeni nu îndrăznește să-l tragă de urechi și, mai ales, pentru că-l doare-n cot. Bizonul-campion al orașului la acest capitol este politicianul ALDE, Eusebiu Pistru, cu al său Range Rover cu „PIS” în numărul de înmatriculare.

  Nici primarul orașului nu se lasă mai prejos, în schimb! Autoturismul Volkswagen Tiguan, cu numărul de înmatriculare AR 11 REP, a luat-o la vale joi, pe Calea Romanilor, și s-a oprit doar după ce a lovit o bordură și un semn de circulație poziționat chiar lângă stația de tramvai. Evident, cineva a uitat să tragă frâna de mână. Întrebat de Special Arad, Gheorghe Falcă a spus că nu el se afla la volan în acea dimineață. Din fericire pentru el, în mod curios, camerele de supraveghere din zona respectivă nu au funcționat exact când s-a produs incidentul, iar după scurt timp, potrivit surselor noastre, la fața locului a apărut un bărbat care a demontat repejor numerele de înmatriculare ale mașinii, sperând probabil că nimeni nu va afla al cui este autoturismul.

  Coincidență sau nu, iată că neglijența primarului (sau cine o fi fost la volan, oricum, mașina aparține Primăriei) naște – sau mai precis: „inspiră” – un nou tip de bizon. Dovadă e SEAT-ul de astăzi, „parcat” după voia sorții, fără frână de mână, pe strada Pădurii, în zona pieței Obor.

  Să nu uităm: când vine vorba de parcări neregulamentare, nesimțirea se manifestă la Arad și pe locurile de parcare pentru handicapați, acești bizoni nearătându-se mai deloc „sensibilizați” nici măcar de campania Special Arad, „Nesimțirea nu este un handicap!”, ajunsă deja la episodul XXXII.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.