miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update KSS părăsește Zona Liberă Curtici! Ce se întâmplă cu cei aproximativ 600 de angajați?

  de Lucian Dănilă | 7 noiembrie 2018, 2:25 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Key Safety Systems, prescurtat KSS, compania care a fost preluată de grupul chinez Joyson Electronics, cel care a achiziționat și Takata, părăsește Zona Liberă Curtici. Ar putea să pară o știre tristă, având în vedere că la KSS din Curtici muncesc aproximativ 600 de oameni.

  KSS de fapt se relochează. „Este doar o decizie managerială. Conducerea Joyson a decis să mute KSS la fosta Takata, în Arad, pentru că se știe că Zona Liberă Curtici nu este ieftină deloc din punct de vedere al chiriilor. Astfel, cei 600 de angajați de la KSS din Curtici practic se vor muta și vor munci pentru aceeași companie, parte din grupul Joyson, la Arad. Vor avea, cel mai probabil, și pachete salariale mai avantajoase și transportul asigurat”, spune un apropiat al celor de la KSS.

  Decizia conducerii Joyson de a mutat KSS la Arad a fost luată în aceste zile, urmând ca mutarea să se facă cel mai probabil în săptămânile următoare.

  UPDATE

  Zona Liberă Curtici a răspuns referitor la chiria KSS 

  „În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul KSS părăsește Zona Liberă Curtici! Ce se întâmplă cu cei aproximativ 600 de angajați?, apărut în publicația online Specialarad la data de 07.11.2018, Administrația Zonei Libere Curtici-Arad facem următoarele precizări:

  Rămânem neplăcut surprinși de modul tendențios în care a fost prezentată decizia de relocare a producției KSS România din Zona Liberă Curtici-Arad ca urmare directă a prețurilor percepute pentru chirie de Administrația Zonei Libere. În realitate între KSS România și Administrația Zonei Libere Curtici-Arad nu există nicio relație contractuală, între părți nefiind încheiat niciun contract de locațiune sau de concesiune. Totodată, terenul pe care își desfășoară activitatea KSS România face obiectul unui contract de concesiune între Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și o persoană juridică ce are ca obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea de bunuri imobile, societate comercială de la care KSS România a închiriat imobilul în care funcționează. Mai precizăm faptul că singurele plăți directe pe care Zona Liberă Curtici-Arad le încasează de la KSS sunt cele pentru permisele de intrare persoane și autovehicule precum și cele pentru licențele de lucru în Zona Liberă, obligații de plată impuse de Legea nr. 84/1992 privind regimul zonelor libere.

  Referitor la prețurile practicate de Zona Liberă Curtici-Arad pentru închirierea de imobile, vă informăm că acestea sunt stabilite prin hotărâre de către Consiliul Județean Arad, iar pentru anul 2018 au următoarele valori : pentru suprafețe construite 1,90 eur/mp/ lună; pentru suprafețe neconstruite 0,50 eur/mp/lună.

  În consecință, solicităm preluarea acestui drept la replică în condiții similare de vizibilitate în publicația online Specialarad.

  Cu considerație,

  Virgil Burchiu

  Director Comercial, Administrația Zonei Libere Curtici-Arad.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca sa clarificam ceva : 1) Producția de la Kss Curtici se muta la Takata Miskolc ( HU ). Operatorii vor fi preluati de fabrica Takata din zona ind vest Arad. 2) In cladirea nouă care se ridica in spate la cons judetean se vor muta circa 200 pers din staff-ul takata arad+kss curtici. Toate cele 4 etaje vor fi ocupate deci cu personal staff Joyson safety systems. Nu cumpara cladirea ci vor plati chirie. Mutare in 3 luni.

   +17 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.