joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Kremlin: „Rusia speră să pună capăt operațiunii speciale din Ucraina în viitorul apropiat”

  de - | 8 aprilie 2022, 4:43 PM | Internaţional

  0

  (foto: Wikipedia / Kremlin.ru)

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat vineri că ceea ce Rusia numește „operațiune specială” în Ucraina s-ar putea termina „în viitorul apropiat”, din moment ce obiectivele Moscovei „sunt pe cale să fie îndeplinite” și că soldații și negociatorii ruși lucrează în acest sens, informează agenția rusă de presă TASS și agenția de presă din Marea Britanie, Reuters, citat de Digi24.

  Întrebat de reporteri dacă ar putea fi o chestiune de zile, Peskov a spus: „Vorbim despre un viitor previzibil”.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Moscova înțelege că anumite țări care au încercat să adopte o poziție echilibrată au devenit ținta presiunilor pentru a vota joi să suspende Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, în urma relatărilor despre „încălcări și abuzuri grosolane și sistematice împotriva drepturilor omului” în Ucraina, un vot în urma căruia Moscova a anunțat că părăsește Consiliul.

  Cu o zi în urmă, Peskov a admis că Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”, pe care le-a catalogat drept „o mare tragedie”.

  Președintele francez Emmanuel Macron a declarat tot vineri că Putin își va concentra de acum atacurile din Ucraina asupra regiunilor din Donbas vizate de separatiștii proruși, în încercarea de a obține o „victorie” simbolică pentru 9 mai, ziua care marchează capitularea Germaniei naziste din 1945.

  Oficialii ucraineni nu sunt foarte optimiști în privința încheierii prea curânde a conflictului și cred că se află într-un război de durată, care se va termina fie cu o înfrângere clară a Rusiei, fie atunci când Putin va simți că a câștigat suficient teritoriu ucrainean pentru a-și putea revendica victoria.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.