joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ucigașul grec, Konstantinos Passaris, transferat de la Pentenciarul Arad la Craiova

  de - | 6 mai 2024, 9:21 AM | Naţional

  0

  Penitenciarul Arad

  Ucigașul grec Konstantinos Passaris a fost transferat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Penitenciarul Craiova de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad. Pentru că se apropie de termenul la care Passaris va putea fi eliberat condiționat, regimul său de detenție a fost îmblânzit, după 23 de ani de temniță grea. Acesta a scăpat de maxima siguranță și va executa pedeapsa, în continuare, în regim închis.

  Transferul deținutului a impus luarea unor măsuri speciale de securitate, în condițiile în care, cu toate că au trecut 23 de ani de când este închis, Passaris a rămas cel mai periculos deținut din România.

  Kostas Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață în România, pentru omor deosebit de grav, după ce, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, a împușcat mortal doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din centrul Capitalei și a fugit cu banii.

  Konstantinos Passaris a trecut pe la mai multe închisori de maximă siguranță, între care Rahova, Gherla, Craiova și, ultima dată, Arad.

  Totodată, Passaris a fost transferat de la Arad, din nou, la Penitenciarul Craiova. Responsabilii cu paza au luat măsuri speciale de securitate după aducerea grecului. Ca urmare, ori de câte ori va fi scos din celulă, acesta va fi supravegheat de la distanță, în mod obligatoriu, de trei polițiști de penitenciar.

  După ce-și isprăvește condamnarea în România, Kostas Passaris urmează să fie extrădat în Grecia. Înainte de a comite omorul de la casa de schimb valutar din București, Passaris a împușcat mortal doi polițiști în Grecia. După comiterea faptei, grecul a fugit în România.

  sursa: Gândul

  Citește și: Toți candidații pentru postul de consilier juridic la Penitenciarul Arad au fost declarați inapți la testarea psihologică

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.