marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Klaus Iohannis va participa la summitul de urgență al liderilor UE

  de - | 23 februarie 2022, 9:07 PM | Politikos

  2

  Președintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 24 februarie 2022, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, în Regatul Belgiei. Reuniunea a fost convocată de Președintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de securitatea de la granițele Ucrainei și din regiunea Mării Negre, precum și de recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, informează Digi24.

  Liderii europeni urmează să abordeze ultimele evoluții, modul de protejare a ordinii internaționale bazate pe norme și reguli, modalitatea de gestionare a relației cu Federația Rusă și resposabilizarea pentru acțiunile sale. Liderii vor mai discuta și modalitățile concrete de sprijin ale Ucrainei și ale populației ucrainene.

  Un summit al liderilor celor 27 de state ale Uniunii Europene va avea loc joi seară la Bruxelles, după recunoaşterea de către Moscova a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

  „Acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse încalcă dreptul internaţional, precum şi integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. Ele aduc de asemenea atingere ordinii de securitate europeană”, a anunţat preşedintele Consiliului European într-un comunicat.

  „Este important să rămânem uniţi şi hotărâţi şi să definim împreună abordarea noastră şi acţiunile noastre colective”, a mai precizat responsabilul european în textul citat.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.