marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Klaus Iohannis: „România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”

  de - | 20 septembrie 2023, 8:09 AM | Politikos

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, la New York, că, la jumătatea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, România şi-a atins deja 62% din ţintele naționale. Șeful statului a avut o intervenţie în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU, potrivit Digi24.

  „Suntem aici pentru a discuta despre realizări şi, cel mai important, despre provocările cu care ne confruntăm. Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România şi-a atins deja 62% din ţintele naţionale pentru 2030, conform Raportului Naţional Voluntar privind ODD-urile din 2023”, a afirmat preşedintele Iohannis.

  Acesta a mai subliniat că „România a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte ODD-urile asociate protecţiei mediului şi limitării schimbărilor climatice”.

  „Printre realizările noastre de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat şi eu, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituţionale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experţilor în dezvoltare durabilă; şi stabilirea setului naţional de indicatori de dezvoltare durabilă”, a mai transmis preşedintele.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.