duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  KineDok continuă cu documentarul „Joanna”

  de Special Arad | 13 iulie 2015, 3:12 PM | Cultură | Film

  0

  Seria KineDok continuă la fosta fabrică Teba vinerea aceasta, 17 iulie, la ora 20:00, cu proiecția documentarului „Joanna”, în regia polonezei Aneta Kopacz. Ca de fiecare dată, după proiecție va urma o sesiune de discuții despre film, invitat special fiind în acest început de weekend regizorul Titus Muntean.

  Tot în aceeași zi, înainte de film, în hala mare va avea loc vernisajul TebaExpo Design, expoziția lucrărilor studenților de la Facultatea de Design din Arad.

  Sinopsis Joanna

  Mulţi oameni urmăresc blogul Joannei pentru că îi învaţă să fie atenţi şi veseli. Joanna îşi descrie viaţa de zi cu zi cu o onestitate şi o precizie copleşitoare. Dorinţele ei sunt simple: o excursie cu familia la pădure; planurile sale sunt pe termen scurt: să îşi vadă fiul mergând prima oară pe bicicletă. Diagnosticată cu o boală incurabilă, Joanna îi promite fiului ei că va face tot ce-i stă în puteri să trăiască mai mult. Pune pe hârtie tot ce ar fi vrut să-l înveţe când va crește. Cu o poezie vizuală extraordinară, documentarul descrie momente simple şi semnificative din viaţa Joannei. Puţinele cuvinte spuse şi cele nerostite creionează mesajul filmului, puternic şi totodată extrem de subtil.

  KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.

  Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe ecran mare într-un spaţiu neconvenţional, ci şi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.