marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  KineDok aduce „Regele Skate” la Arta

  de Special Arad | 18 iunie 2019, 8:37 AM | Cultură | Film

  0

  One World Romania, Asociația CitiZenit şi Centrul Municipal de Cultură Arad dau în această seară start la vară la Cinema Arta cu un documentar KineDok ce îmbină skateboardingul cu muzica punk, bucăți de arhivă și curse de skate sau recorduri doborâte într-un decor socialist. Filmul va fi proiectat în sala mică a cinematografului (la etaj), începând cu ora 20.

  „King Skate / Regele Skate” spune povestea începuturilor skateboarding-ului în Cehoslovacia în perioada normalizării socialiste. Se bazează pe ore întregi de materiale de arhivă unice filmate chiar de skateboarderi, care nu s-au rezumat doar la curse și la depășirea recordurilor.

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526

  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  Sinopsis:
  Šimon Šafránek, scriitor, jurnalist, DJ și cineast freelance, își dedică primul documentar de lung-metraj fenomenului de creștere în popularitate a skateboarding-ului în Cehoslovacia. Filmul spune o poveste incitantă și încântător de ireverențioasă, dar pe un ton înțelept și ușor melancolic, despre căutarea de libertate într-o societate sugrumată de regimul comunist. Cadrele de arhivă nemaivăzute, derulându-se pe un fundal sonor punk antrenant (The Clash, Sex Pistols), ne fac cunoștință cu maeștrii cult ai board-ului – Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman și Luděk Váša – și cu stilul lor de viață, ținând-o într-o continuă petrecere, o goană nesfârșită de-a lungul zilelor cenușii ale Normalizării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.