duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Kievul l-a convocat pe ambasadorul ungar, după ce premierul Orban a cerut autonomie pentru maghiarii din Ucraina

  de Special Arad | 14 mai 2014, 1:47 PM | Internaţional

  1

  (foto: Orbán Viktor / Facebook)

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că doreşte autonomie sporită pentru comunităţile maghiare din bazinul carpatic, inclusiv din Ucraina, reacţia Administraţiei proeuropene de la Kiev fiind convocarea ambasadorului ungar, scrie publicația Adevărul.

  „Noi considerăm că problema maghiarilor este o problemă europeană. Maghiarii care trăiesc în bazinul carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare şi la autonomie”, a declarat premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Aproximativ 200.000 de etnici maghiari locuiesc în vestul Ucrainei, în regiunile care se învecinează cu Ungaria. Ca reacţie, Administraţia proeuropeană de la Kiev, care se confruntă deja cu un conflict separatist în estul Ucrainei, l-a convocat pe ambasadorul Ungariei, cerându-i explicaţii. Ministerul ucrainean de Externe a exprimat preocupare în legătură cu revendicările premierului Ungariei, explicând că solicitările intră în contradicţie cu legislaţia Ucrainei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Iar se scoală atila în unguri și le șfichiuie câte-un bici de plumb pe creier… Iar le trebuie autonomie și drepturi. Msi drepturi decât au ei aici unde e ROMÂNIA și niciodată UNGARIA – nu vor avea în veci, niciunde. După căpățâna lor tot ce se învecinează cu Ungaria trebuie alipit. Păi ce să vă fac dc aveți o frunză de țară și nu mai mult… Istoria NU se mai repetă, draghe ungurime flămândă după teritorii și autonomii. V-ați găsit cu ucrainienii! Cu ăștia chiar v-ați dat foc la gulaș! Doamne dă să încercați!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.