sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Surse: Kelemen a părăsit negocierile după ce liberalii i-au cerut să cedeze Ministerul Dezvoltării

  de - | 18 mai 2023, 6:32 PM | Politikos

  1

  UDMR ar putea să iasă de la guvernare, după ce negocierile pentru împărțirea portofoliilor în viitorul Guvern cu premier PSD au căzut. Potrivit unor surse politice, Kelemen Hunor a părăsit negocierile după ce liberalii i-au cerut să cedeze Ministerul Dezvoltării, notează stiripesurse

  Liberalii ar dori ca Ministerul Dezvoltării să fie condus de Nicolae Ciucă, pentru a avea pârghii de putere în interiorul PNL. Negată public de purtătorul de cuvânt al PNL, informația este confirmată de toate sursele participante la discuții.

  În schimbul Dezvoltării, minister condus în prezent de Cseke Attila, liberalii ar oferi UDMR Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus în prezent de Marcel Boloș. UDMR consideră propunerea inacceptabilă.

  Social-democrații ar fi obținut acordul PNL de a păstra Ministerul Transporturilor, pentru Sorin Grindeanu, în ciuda protocolului care prevede că MT trece la liberali cu ocazia rotativei.

  Sorin Grindeanu a declarat că negocierile se află în prezent „într-un mic impas”. „Să știți că cel mai important lucru este să reușim să păstrăm o stabilitate. E mai important decât ce vor Grindeanu, Rareș Bogdan, Motreanu sau Iulian Dumitrescu. Dacă există bună-credință din partea tuturor vom reuși să depășim acest mic impas care nu este de nedepășit”, a declarat Grindeanu la conferința PSD Prahova.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.