Karatiștii de la Palat – în stagiu pe litoral

  de - | 25 July 2016, 12:14 PM | Sport

  0

  În urma unei selecții riguroase, o parte din elevi ai cercului de Nihon Ju Jutsu – Karate, din cadrul Palatului Copiilor Arad au participat, în această vară,11-20 iulie, la un stagiu de pregătire care s-a desfăşurat pe litoralul românesc, în staţiunea Olimp.

  În cadrul acestui stagiu, dimineaţa la ora 5, la răsăritul soarelui, copiii au avut parte de o pregatire tehnică specială, în ceea  ce priveşte  aprofundarea procedeelor tehnice contraarticulare, contraatacurile din eschive. precum şi pregătirea mentală şi fizică, beneficiind în acelaşi timp de factorii naturali pentru întărirea sănătaţii, briza de la răsărit, cât şi de multiplele momente deosebite de relaxare, bună dispoziţie, vreme deosebită, apa mării caldă şi multe valuri.

  Nihon Ju-jutsu este un sistem de luptă, bazat pe tradiţionalele tehnici ale samurailor . Loviturile cu mâna sau piciorul, blocajele, eschivele, manevrele articulare, strangularile, aruncările şi imobilizarile sunt utilizate pentru a crea un sistem cuprinzator de autoaparare. Stagiul de pregatire urmăreste atat cunoaşterea sportivilor între ei la nivel de relaţii interumane cât şi descoperirea copiilor talentaţi.

  prof. Balazs Emanuel, coordonatorul cercului de Nihon Ju Jutsu – Karate

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.