joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătorul Cristi Danileț despre termoscanare: „Vă asigur ca jurist că nu este nicio încălcare a vreunui drept al omului”

  de - | 21 mai 2020, 8:50 AM | Naţional

  1

  Judecătorul Cristi Danileț a explicat, miercuri seară, la Digi24 că din punct de vedere legal nu este nicio problemă cu luarea temperaturii oamenilor atunci când intră la locul de muncă, instituții sau supermarketuri. Din contră, se asigură un drept al protejării sănătății oamenilor.

  „M-am uitat foarte atent în aceste zile în legislația cu privire la sănătate, la drepturile pacientului și constat că mulți vorbesc, dar puțini cunosc. În legislația cu privire la sănătate se prevede în mod clar ce este intervenție medicală și în ce unități se desfășoară aceasta. Nu are nicio legătură cu operațiunea de măsurare a temperaturii care se practică în unele supermarketuri sau în instituțiile publice. Așadar, avem o lege pe care cu toții trebuie să o respectăm. Este o lege care obligă angajatorii să măsoare temperatura angajaților în momentul intrării în unitate ca un mijloc de prevenire. Nu stă nimeni să stabilească dacă ești bolnav sau nu, dacă suferi de covid sau ai o simplă febră, sau dacă doamnele sunt într-o anumită perioadă a lunii. Pur și simplu este o măsură de precauție, prevăzută în lege, care trebuie respectată atât timp cât este în vigoare.

  Trebuie să avem în vedere că un om poate fi periculos pentru al om în aceste zile, pentru că s-ar putea să poarte germenii acestei boli îngrozitoare și atunci, cumva, trebuie să găsim o soluție să ne păzim. Distanțarea socială este o soluție, spălarea pe mâini este o altă soluție, purtarea măștii încă una și, mai nou, termoscanarea.

  Vă asigur ca jurist că nu este nicio încălcare a vreunui drept al omului. Din contră, cred că noi ceilalți avem dreptul să pretindem să fim protejați și a ni se respecta sănătatea”, a spus judecătorul Cristi Danileț.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un vândut găștii PD de pe vremea lui Băselu se găsi să ciripească pe sticlă. Termoscanarea nu ne ferește de infectare. Purtătorii pot fi ASIMPTOMATICI!!! Se aude dragi autorități. De câte ori mai trebuie să vă explice CAPABILII! Temperatura poate fi un efect al unei infecții în organism ce nu are nici o tangență cu virusul ce cauzează covid-19.
   .
   La naiba, trebuia întrebat obraznicul ăsta cine la sunat să iasă pe sticlă și cu cât (cu ce funcție) îl plătesc să facă pe puratătorul de cuvânt.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.