Judecătorii și procurorii vor putea fi percheziționați, reținuți și arestați doar cu încuviințarea CSM

  de Special Arad | 18 March 2021, 4:47 PM | Naţional

  1

  Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat, joi, cu 16 voturi „pentru”, 8 voturi „contra”, și 3 abțineri, amendamentul la proiectul de Lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) care prevede că trimiterea în judecată a magistraților se va realiza doar cu încuviințarea CSM.

  Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv sau arestați la domiciliu numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

  Judecătorii şi procurorii pot fi trimiși în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu ori a unei infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

  În caz de infracțiune flagrantă, judecătorii și procurorii pot fi reținuți și supuși percheziției potrivit legii, Secția pentru judecători sau, după caz, Secția pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reținerea sau percheziția”, prevede amendamentul.

  Desființarea SIIJ este un proiect asumat de coaliția de guvernare. Potrivit Guvernului, este nevoie de desființarea SIIJ pentru ridicarea MCV.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. MA BUCUR CA CETATENII ROMANIEI SUNT EGALI.

   NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.

   DE ASTA AU IESIT IN STRADA PROCURORII INDEPENDENTI?

   BRAVO, ASTA ESTE PRETUL PLATIT.

   O NOUA CASTA CARE FAVE CE VREA, CASTIGA CAT VREA IAR LA PENSIE IAU BANII BATRANILOR SARACI.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.