vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătoarea care a suspendat verificarea doctoratului lui Nicolae Ciucă a copiat în motivare o expresie folosită de premier

  de Special Arad | 9 iulie 2022, 1:11 PM | Administraţie | Politikos

  0

  Ziarul Libertatea a consultat arhiva Curții de Apel București ca să înțeleagă cum a reușit șeful Guvernului României să îndepărteze riscul ca plagiatul descoperit de ziarista Emilia Șercan să fie analizat de autorități. Puse față în față, plângerea lui Ciucă și motivarea judecătoarei Ionela Tudor, prima care a suspendat verificarea doctoratului, arată că magistratul și-a asumat în sentință nu doar ideile, dar și termenii folosiți în plângerea prim-ministrului.
  Magistratul a inserat expresia printre propriile argumente ale sentinței în care i-a dat lui Ciucă dreptate și a redenumit-o „stabilitate în conducerea executivă a statului”.

  Libertatea face publice nota scrisă depusă de avocații premierului Ciucă: „Prejudiciul iminent constând în afectarea iremediabilă a unor morale ale reclamantului, precum imaginea, numele, reputația, onoarea trebuie apreciat suplimentar și din perspectiva riscului amplificării prejudiciului dincolo de nivelul afectiv al reclamantului, luând în considerare dimensiunile mult mai ample, la nivel social și politic. Riscul este unul serios în contextul nevoii evidente de stabilitate economică, politică”.

  Și.. iată motivarea judecătoarei Ionela Tudor: „Totodată, luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului”
  Mai multe AICI!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.