marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii arădeni au trimis-o în judecată pe femeia din Fântânele care a înșelat mai multe persoane într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

  de Ioana Costaș | 26 mai 2023, 8:00 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  foto: Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

  Femeia în vârstă de 34 de ani, din Fântânele, reținută în 10 mai în urma unor percheziții efectuate într-un dosar în care aceasta, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi, a fost trimisă în judecată pentru faptele sale.

  Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 311.000 lei.

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat că „prin rechizitoriul din data de 17.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei I.I.B., în vârstă de 34 de ani, aflată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune. În fapt, în perioada mai 2022 – februarie 2023 inculpata a pretins şi primit de la martorele denunţătoare M.S. şi M.C. suma de 4% din suma de 311.370,5 lei (în total 12.454 de lei) în mod direct şi pentru sine, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului – Direcţia Generală Antreprenoriat şi Programe de Finanţare – cu atribuţii privind aprobarea proiectelor nerambursabile din fonduri europene (pe care trebuia să le întocmească şi depună în numele societăţilor comerciale C.M. SRL, având ca administrator pe M.S. şi A. SRL, având ca administrator pe M.C.) şi, totodată, uzând de mijloace frauduloase şi profitând de lipsa de experienţă şi de vârsta tânără a persoanelor vătămate, a indus în eroare persoanele vătămate M.S., în calitate de administrator la SC C.M. 2020 SRL şi M.C., în calitate de administrator la SC A. SRL, creând aparenţa că urmează să redacteze şi să depună proiecte pentru ca persoanele vătămate să beneficieze de fonduri nerambursabile (europene) în cadrul proiectelor «START-UP NATION ROMANIA, MICROINDUSTRIALIZARE, FEMEIA MANAGER, DIGITALIZARE, AJUTOR DE STAT PENTRU ACHIZIŢIE TEREN- TÂNĂRUL FERMIER, PROIECT EUROPEAN PENTRU CONSTRUCŢIE LABORATOR-COFETĂRIE», cu consecinţa însuşirii sumei de 311.370, 5 lei, depusă de către persoanele vătămate în conturile indicate de către inculpată – reprezentând cofinanţare în cadrul proiectelor respective, deşi inculpata nu a întocmit şi depus spre aprobare/validare proiectele susmenţionate (cu excepţia proiectului «Femeia Manager»)”.

  Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad spre competentă soluţionare.

  Citește și: Percheziții la Fântânele și Ghiroda într-un dosar de evaziune fiscală cu fonduri europene. O femeie de 34 de ani a fost reținută

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.