Jocuri video: 37 de milioane de jucători în Franța cu vârsta medie de 40 de ani

  de Special Arad | 3 noiembrie 2019, 10:15 AM | IT

  0

  (foto: Médiamétrie / sell.fr)

  Un studiu realizat de Médiamétrie le face profilul pasionaților de jocuri video din Franța. Din sondajul intitulat „Francezul și jocul video” aflăm că în Franța există 37 de milioane de jucători a căror vârstă medie este de 40 de ani în 2019. Toate categoriile de dispozitive pe care francezii joacă sunt reprezentate în acest studiu. telefonul mobil este în top fiind preferat de 53% dintre jucători, 50% preferă jocurile pe calculator iar 48% folosesc consolele pentru această pasiune.

  În contextul “Săptămânii Jocurilor – Paris Games Week” de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2019, un sondaj efectuat în numele SELL (Syndicat des Éditeurs de Logiciels de Loisirs), stabilește profilul jucătorilor francezi. Platforme, vârstă, gen de jocuri sunt luate în calcul și toate scot în evidență obiceiurile jucătorilor din Franța, cu statistici în funcție de diferite rubrici.

  În general, compania de Médiamétrie estimează că 7 din 10 francezi în vârstă de 10 ani sau mai mari, joacă cel puțin ocazional. Médiamétrie este o companie specializată în măsurarea audienței și cercetarea în domeniul media audiovizual și digital. În Franța sunt în jur de 37 de milioane de jucători, la o populație de aproximativ 68 de milioane de locuitori.

  Să începem cu tipurile de platformă. Studiul confirmă ascensiunea jocului video mobil. 53% dintre respondenți spun că joacă pe smartphone, față de 50% de jucătorii pe un PC și 48% pentru jucătorii de pe console de acasă. Nu au fost specificate modelele de smartphone-uri, dacă au fost Apple, Samsung, Huawei sau alte modele. Jucătorii preferă în special smartphone-uri cu ecran mare pentru facilitățile și suprafața mare a acestor telefoane.

  Tableta este pe poziția a 4-a cu 31%. Top 5 este închis de consolele portabile la care apelează la 21% dintre jucătorii francezi. În ceea ce privește vârsta medie, aceasta este de 40 de ani în 2019 (42 de ani pentru bărbați și 38 de ani pentru femei), dar obiceiurile de joc nu sunt, în mod evident, în funcție de grupa de vârstă.

  Conform PhonAndroid, și persoanele mai în vârstă preferă jocurile pe calculator. Vârsta lor medie este într-adevăr de 44 de ani. Apoi, vin playerele preferate de persoane cu vârsta medie de 40 de ani. Pe smartphone, media este de vârstă este de 38 de ani față de 32 de ani pentru jucătorii ce preferă  consola. În mod logic, tinerii sunt cei mai pasionați, deoarece 96% dintre copiii de 10-17 ani joacă mai mult decât ocazional.

  Pentru a reveni la tipurile de jocuri, jocurile casual / jocurile mobile sunt apreciate cu 42%, față de 27% pentru jocurile de aventuri. Urmează în preferințe jocurile de acțiune și de curse. În cele din urmă, 71% dintre părinți spun că sunt atenți la practicarea jocului video al copilului lor. Mai mult de jumătate dintre ei supraveghează această practică și sunt chiar 65% dintre părinți care se joacă alături de copil cel puțin ocazional. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 4.049 de internauți cu vârsta de peste 10 ani.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.