Jazz minunat pe terasa KF

  de [email protected] | 20 May 2014, 7:32 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Cu siguranță una din cele mai frumoase apariții muzicale pe care le va găzdui terasa KF vara aceasta, pe 24 mai (ora 21:00), este ANA CRISTINA LEONTE. Sunt foarte multe lucruri de spus despre calitățile și nivelul ei artistic, și le vom spune, însă un lucru e cert, ea transmite sincer și sublim mult, mult mai bine decât alții un gând muzical duios. 
  Alături de ea, vor fi patru profesioniști ai genului:
  ALBERT TAJTI – pian
  ALEX MUNTEANU – saxofon
  MICHAEL ACKER – contrabas
  TAVI SCURTU – tobe

  Soundcloud-ul Anei:
  https://soundcloud.com/ana-cristina-leonte

  Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, Ana Cristina Leonte a studiat jazz-ul în clasa lui Mircea Tiberian, având-o profesoară de canto și pe Anca Parghel. A colaborat cu o serie de nume mari: Cristian Soleanu, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Catalin Milea, Mihai Iordache, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, George Natsis, Ciprian Pop, Toma Dimitriu, Alex Man. A participat și susținut proiecte cunoscute, Kumm și Electric Brother, iar in primăvara acestui an a fost invitată în calitate de solistă, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio Romania Cultural.

  În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Fest împreună cu Michael Acker si Albert Tajti.

  Piesele din repetoriul grupului se regăsesc conceptual grupate sub numele albumului „Secret Lover”, ele povestind într-un mod romantic și ilustrând diferitele fațete ale iubirii, în multitudinea de forme, în care ea poate fi experimentată, oglindind în mare parte viziunile personale ale vocalistei Ana-Cristina.

  Așadar un grup de muzicieni ce reunește cinci din cele mai importante nume din noua generație de jazz românesc, care pare că își propune să purifice mediul muzical în care ne întâlnim. Dar să nu excelăm în metafore sau explicații, acesta e doar un proiect foarte frumos.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.