luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  7.000 de misiuni, în 2023, pentru jandarmii arădeni

  de Ioana Costaș | 27 ianuarie 2024, 8:45 AM | Știri Arad

  0

  Jandarmii arădeni au executat pe parcursul anului 2023 peste 7.000 de misiuni, potrivit bilanțului instituției.

  Am fost prezenți la peste 377 de misiuni prilejuite de evenimente desfășurate în spațiul public: culturale, artistice, religioase, comemorative și sportive, atât în calitate de garant al siguranței, cât și ca partener de încredere pentru participanți. Scopul acțiunilor noastre a fost acela de a lua măsuri astfel încât zona noastră de responsabilitate să fie un mediu sigur pentru întreaga comunitate. Am desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale și în același timp am fost pregătiți să intervenim prompt, oricând a fost necesar sprijinul nostru.

  Am desfășurat 2.659 de misiuni de asigurare a ordinii publice, 15 acțiuni punctuale, în vederea diminuării infracționalității și, în paralel, am organizat peste 100 de activități preventiv-educative în instituțiile de învățământ. Am executat 1.223 de misiuni de menținere a ordinii publice prin patrule de jandarmi și 2.787 de misiuni de menținere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Arad.

  Potrivit bilanțului „pe linia aplicării prevederilor legale, jandarmii arădeni au constatat pe timpul executării misiunilor 417 fapte de natură penală, cu 374 autori. De asemenea, au fost aplicate 1.478 de contravenții în valoare de 481.930 de lei. În anul 2023 au fost executate 153 de misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, emise de către instanţele de judecată sau parchetele de pe lângă acestea din județul Arad. În ceea ce privește misiunea de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor, la nivelul județului s-au executat misiuni de pază și intervenție la un număr de 26 obiective și 226 misiuni de asigurare a pazei transporturilor cu caracter special de bunuri și valori”.

  Citește și: Femeie de 71 de ani, ajutată de jandarmii arădeni. Septuagenara a căzut din cauza poleiului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.