Update 2Jaf de proporții în gara Curtici! Coficab a rămas fără cupru în valoare de 2 milioane de euro!

  de O. Peniță | 25 septembrie 2018, 11:52 AM | Știri Arad

  4

  Autoritățile desfășoară o anchetă pentru a prinde hoții care au dat un „tun” de 400 de tone de cupru, în gara Curtici, săptămâna trecută. Marfa, estimată la 2 milioane de euro, aparținea companiei Coficab și a fost furată de mai multe persoane care au pretins că sunt angajații societății prejudiciate.

  Susrele noastre spun că, mai exact, trenul care transporta cuprul a tras pe o linie moartă în Gara CFR Curtici unde s-au prezentat mai multe persoane cu mai multe camioane și cu documentele pentru ridicarea mărfii. Cuprul le-a fost predat pe baza documentelor care s-au dovedit ulterior că sunt false, fapt descoperit de către adevărații angajați de la Coficab când au sosit la fața locului.

  Furtul a fost sesizat poliției, iar – din informațiile pe care le deținem – la ora actuală procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad desfășoară o anchetă pentru identificarea hoților.

  Update, 26 septembrie

  Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad a emis un comunicat de presă referitor la furtul masiv de cupru care s-a petrecut săptămâna trecută în gara din Curtici. Informațiile publicate de IPJ Arad vin ca o confirmare a celor pe care le-am publicat în decursul zilei de ieri, 25 septembrie, dar cu completările de rigoare. Vă reproducem întregul comunicat mai jos:

  „Urmare a solicitărilor primite în cursul zilei de ieri, vă aducem la cunoștință că în cauză se continuă cercetările pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals informatic, urmând a fi administrate mijloacele de probă specifice. În fapt, la data de 21 septembrie, am fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 tone bară de cupru, către o altă societate comercială.

  În baza solicitării, au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinație decât cea menționată în documente. În continuare activitățile de cercetare privesc identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptelor penale mai sus amintite și stabilirea împrejurărilor în care cei bănuiți au procedat la comiterea activității infracționale. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, polițiștii arădeni au reușit recuperarea integrală a prejudiciului cauzat persoanei vătămate, în valoare de 2.000.000 € (414 tone cupru), fiind identificate atât mijloacele auto utilizate pentru transportul rolelor, cât și destinația finală a acestora. Vă transmitem totodată că desfășurarea activităților investigativ-operative în cursul urmăririi penale nu este publică, urmând a vă fi comunicat rezultatul cercetărilor odată cu finalizarea anchetei”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.