sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Săvârșinul a intrat în semifinală pentru a fi «Localitatea turistică» a anului 2022!”

  de Special Arad | 12 aprilie 2022, 3:29 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad | Turism

  0

  (foto: Consiliul Județean Arad, Facebook / destinatiaanului.ro)

  Consiliul Județean Arad a nominalizat comuna Săvârșin în competiția Destinația Turistică a anului 2022, la categoria „localitatea turistică”.

  După închiderea etapei nominalizărilor, în care 21 655 de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România pe www.destinatiaanului.ro, comuna regală Săvârșin a intrat în semifinala concursului, datorită numărului de voturi primit din partea publicului. Aici concurează pentru un loc în finală cu localitățile Buziaș (jud. Timiș), Cund, Sovata (jud. Mureș).
  Dintre cele 150 de localități sau regiuni nominalizate, 22 au întrunit fiecare peste 100 de nominalizări. Printre ele este și Săvârșinul. În ordine alfabetică, finalistele sunt:

  1. Alba Iulia
  2. Brașov
  3. Brezoi
  4. București
  5. Buziaș
  6. Cluj-Napoca
  7. Cund
  8. Dărmănești
  9. Galați
  10. Hunedoara
  11. Iași
  12. Oradea
  13. Săvârșin
  14. Sfântu Gheorghe – Delta Dunării
  15. Sibiu
  16. Sovata
  17. Suceava
  18. Târgoviște
  19. Timișoara
  20. Toplița
  21. Valea Doftanei
  22. Vama Buzăului

  Numărul nominalizărilor va conta pentru 2/3 din scor, iar opinia juriului va conta pentru  1/3 din scor.  Câștigătoarele fiecăreia dintre cele trei regiuni geografice vor fi anunțate pe data de 27 aprilie. Dintre ele se va alege și Destinația Anului 2022 în România.
  Competiția „Destinația Anului” este organizată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism și Prima TV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.