joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Complexul Matern-Pediatrie, Radioterapie şi Cardiologie au trecut de primul filtru PNRR”

  de Special Arad | 29 decembrie 2022, 1:26 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Dintre cele 42 care au îndeplinit criteriile de eligibilitate și vor intra în următoarea etapă de analiză, trei proiecte sunt ale Consiliului Judeţean Arad:

  – construirea Complexului Matern-Pediatrie;

  – Radioterapia, pentru Spitalul de Oncologie;

  – modernizarea secției Cardiologie.

  Lista celor 42 de obiective de investiții eligibile a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

  Bugetul total solicitat de Consiliul Județean Arad pentru cele trei obiective este de 143 de milioane de euro, care nu includ taxa pe valoare adăugată.

  În urma aplicării criteriilor de prioritizare, din cele 42 de dosare eligibile vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Dar având în vedere că cele 42 de proiecte, printre care și cele trei ale Consiliului Județean Arad, au trecut de prima evaluare a Ministerului, deci sunt considerate necesare și corecte; ele vor beneficia de finanțare chiar dacă nu fiecare dintre ele în cadrul Programului National de Redresare şi Reziliență.

  „Complexul Matern-Pediatrie, Radioterapia și Cardiologia au trecut de primul filtru PNRR și asta ne bucură, pentru că am muncit mult pe aceste proiecte. Suntem în competiție, printre altele, cu Capitala, cu Ministerul Apărării, cu Timișoara, Constanța, Cluj, cu marile centre medicale din România, şi faptul că am avut curajul să abordăm aceste investiții, să depunem aceste proiecte, în completarea a ceea ce am făcut deja la Spitalul Județean din Arad, dovedește că suntem foarte angajați în modernizarea sănătății publice arădene. Noi am realizat proiecte în valoare totală de 220 de milioane de euro pentru spital, unele sunt deja finalizate, altele în curs de finalizare, altele le-am depus acum. Este o muncă permanentă, din punct de vedere administrativ, pentru dotarea, extinderea și modernizarea spitalului. Îmi doresc ca și personalul medical să răspundă nevoilor pacienților, pentru că investițiile pe care le face Consiliul Județean sunt evaluate şi în funcție de atitudinea cadrelor medicale față de pacienți”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Lista finală a spitalelor finanțate prin PNRR va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.