joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Aradul are cel mai mic şomaj din ultimele 19 luni!”

  de Special Arad | 4 februarie 2022, 6:43 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. În judeţul Arad se înregistrează cel mai scăzut nivel al şomajului din ultimele 19 luni: 1,41% la 31 decembrie! În cifre reale, 2949 de şomeri sunt înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Ultima oară, un procent atât de scăzut al şomajului în judeţ se înregistra în luna mai 2020 (1,26%).

  Rata scăzută a şomajului se datorează forţei mediului economic privat din judeţ şi investiţiilor publice care alimentează tot mediul privat.

  Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că „acest trend al investiţiilor publice se va menţine şi anul acesta. Consiliul Judeţean a anunţat vineri investiţii de 254 de milioane de lei în drumuri şi spitale, la care se adaugă lucrări de extindere a reţelelor de apă, canalizare şi gaz, dar şi investiţiile Guvernului în calea ferată de pe Valea Mureşului. Şi, sper eu, anul acesta începem efectiv lucrările la drumul expres Arad-Oradea. Discutăm, la nivelul judeţului Arad, de investiţii programate sau deja în lucru, de aprox. 4 miliarde de euro. Aceste investiţii au un impact pozitiv asupra mediului de afaceri. Pe scurt, la Arad este de lucru! Suntem în situaţia fericită că putem spune, în fiecare an din ultimii cinci, că alocăm investiţiilor procente fără precedent şi asta chiar nu este nicio exagerare, dacă avem în vedere că anul acesta, de exemplu, 60% din bugetul Consiliului Judeţean Arad merge spre dezvoltare”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.