joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Iubitul elevei de 16 ani care și-a înjunghiat pedagogul a fost și el reținut pentru 24 de ore

  de - | 1 decembrie 2023, 7:23 PM | Regional

  0

  Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au reţinut pentru 24 de ore pe iubitul adolescentei care l-a înjunghiat pe pedagogul de la Colegiul Traian Vuia din Oradea, scrie ebihoreanul.ro.

  Măsura a fost luată miercuri, iar după ce a expirat ordonanța de reținere, tânărul a fost lăsat să plece, fiind anchetat în libertate.

  Purtătorul de cuvânt al unităţii, prim-procurorul adjunct Cristina Şimon, a precizat joi pentru ebihoreanul.ro că adolescentul este acuzat de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, într-o instituţie publică, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 3 ani sau amendă.

  Băiatului în vârstă de 15 ani, şi el elev, în clasa a lX-a, în cadrul Colegiului tehnic Traian Vuia, i se reproşează că, doar cu câteva zile înainte de sângerosul atentat comis, luni, de prietena sa, a adus la şcoală un cuţit şi s-a pozat cu arma albă într-o sală de clasă, postând apoi fotografia pe reţelele de socializare.

  Informaţia a ieşit la iveală în timpul anchetei pornite în cazul fetei, arestată acum pentru tentativă de omor pentru o perioadă de 30 de zile, tânărul fiind cel cu care adolescenta a fost surprinsă în camera din internatul colegiului şi care, în urma incidentului cu pricina, şi-a pierdut locul din internat pentru nerespectarea regulamentului intern.

  Într-o declaraţie dată, luni, după înjunghierea pedagogului, la Antena 1, băiatul a pretins că incidentul din internat a fost regizat de victimă, care apoi l-ar fi raportat direcţiunii, în scop de răzbunare. Asta pentru că bărbatul i-ar fi făcut fetei avansuri sexuale în trecut şi, pentru că aceasta nu ar fi răspuns pozitiv la provocările lui, a vrut ca ea să plece.

  Tot adolescentul a dat de înțeles că fata plănuia să se răzbune pe pedagog de câteva zile. „În mare parte, știam că vrea să se răzbune”, le-a spus tânărul jurnaliștilor, încheie ebihoreanul.ro.

  Citește și:

  O elevă de 16 ani și-a înjunghiat profesorul cu un cuțit. Incidentul a avut loc într-un liceu din Oradea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.