marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ITM Arad monitorizează expunerea lucrătorilor la agenţi chimici la locul de muncă

  de Special Arad | 25 septembrie 2014, 4:10 PM | Știri Arad

  0

  În trimestrul IV al anului în curs, inspectorii de muncă pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul ITM Arad continua actiunea de verificare respectării prevederilor legale referitoare la expunerea lucrătorilor la agenţi chimici la locul de muncă, ţinând cont de modificările legislative în domeniu. Aceasta campanie face parte din Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2014.

  Practic, controalele se desfăşoară la angajatorii din toate domeniile de activitate care utilizează substanţe/amestecuri chimice. 

  Acţiunea s-a derulat în două etape, în perioada ianuarie – decembrie a.c., prima etapa in trimestrul al II-lea şi ultima etapa in trimestrul al IV-lea –  trimestru în care se vor desfăşura şi acţiunile de control.

  Dintre obiectivele campaniei mentionam:

  Monitorizarea respectării prevederilor legale europene (directiva agenţi chimici – DAC, directiva cancerigeni şi mutageni – DCM şi Regulamentul nr. 1907/2006 – REACH) privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi;

   Centralizarea datelor necesare elaborării rapoartelor naţionale privind punerea în aplicare a directivelor/regulamentelor europene referitoare la asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi.

  Biroul de presă al ITM Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.