joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ITM Arad ia la rând firmele arădene! Angajator prins cu zeci de angajați „la negru”

  de Special Arad | 8 septembrie 2015, 2:05 PM | Știri Arad

  1

  Știri Arad: Principalul obiectiv al activităţii de control în domeniul relaţiilor de muncă, îl constituie identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în toate domeniile de activitate şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către angajatori a prevederilor legale.

  Deşi pentru primirea la muncă a persoanelor fără încheierea contractelor individuale de muncă, amenda fiind cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, inspectorii de muncă continuă să depisteze astfel de cazuri. Mai  mult angajatorul riscă şi închisoare de la unu la 2 ani sau amendă penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă

  La fel şi salariatul care prestează activitate fără a avea încheiat un contract individual de muncă poate fi sancţionat contravenţional, iar cuantumul amenzii fiind cuprinsă de la 500 la 1.000 lei.

  În ultimele zile, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au constatat la un angajator (care are ca obiect de activitate „lucrări de demolare a construcţiilor”) faptul că au prestat activitate 22 de persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

  Ţinând cont că primirea la muncă a mai mult de 5 persoane – potrivit art. 264 alin. 3 din Codul Muncii – constituie infracţiune, cazul se află în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad – Seviciul de investigare a Fraudelor.

  ITM Arad va desfăşura, în continuare, acţiuni de control inopinate pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale în toate domeniile de activitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu mai citesc Aradon sau alte publicatii on-line, deoarece toate folosesc comunicate pe post de articole.
   Daca vreti sa iesiti din ordinar, scrieti cu subiect si predicat: cine, cand, cum…

   Care este firma in cauza, ce amenzi s-au aplicat, ce masuri s-au luat?

   Lasati subiectele vagi altora care isi pierd cititorii din cauza asta.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.