duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ITM Arad anunță viitoarea întâlnire cu agenţii economici din municipiu şi judeţ

  de Special Arad | 24 martie 2015, 4:15 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Inspectoratul Teritorial de Muncă anunță faptul că joi, 26 martie, va avea loc  întâlnirea trimestriala a inspectorilor de muncă cu  agenţii economici din municipiu şi judeţ.

  Organizată de ITM Arad, întrunirea va avea loc la sediul Direcţiei Silvice, din strada Episcopiei, nr. 48, începând cu ora 10,00 unde vor fi prezenţi şi reprezentanţi  ai Casei Judeţene de Pensii şi Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

  Scopul acţiunii îl reprezintă  diseminarea exemplelor de bune practici în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, cât şi îmbunătăţirea stării de sănătate şi securitate a lucrătorilor din cadrul întreprinderilor cât şi prezentarea ultimelor modificări ale Codului Muncii.

  Cu ocazia acţiunii de instruire, inspectorii de muncă vor prezenta o serie de teme atât pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă cât şi pe linia relaţiilor de muncă, după cum urmează:

  –  Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă:

  • Supravegherea pieţei produselor industriale din domeniul de competenţă al ITM ARAD, conform programului de acţiune  pentru anul 2015 , aprobat la nivelul Inspecţiei Muncii si coordonat de către Comisia Europeană;
  • Acţiuni de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din   întreprinderi mici (50 – 249 lucrători);
  • Acţiuni de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din   întreprinderi una mare si una mijlocie, pentru fiecare inspector de muncă;
  • Acţiune de informare privind modul de abordare a procesului de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor (responsabilităţi, implementare, control, instruire, beneficii).

  –  Pe linia relaţiilor de muncă:

  • Verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile Codului Muncii – Legea nr.53/2003,republicată, modificată şi completată;
  • Verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.