sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Italian suspectat de crimă, prins la Arad

  de Special Arad | 23 februarie 2023, 11:14 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat IPJ. La data de 22 februarie a.c., în baza unei solicitări formulate de autoritățile italiene, a fost desfășurată o acțiune coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, iar, în urma cooperării dintre Direcția de Poliție Transporturi, prin Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara (Serviciul Județean de Poliție Transporturi Hunedoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad) și Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale, a fost depistat, în județul Arad, un cetățean italian, bănuit de comiterea unei infracțiuni de omor, în țara de origine.

  Asupra persoanei în cauză au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roșcat și un cuțit, posibil arma crimei.

  Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcția Slovenia – Ungaria – România.

  Cetățeanul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, fiind dispusă reținerea sa, pentru 24 de ore.

  În cursul zilei de astăzi, 23 februarie, acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Schimbul de date și informați cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.