IȘJ promite 4900 tablete, dar până atunci, Göndör anunță o soluție de compromis: elevii fără internet primesc lecțiile în poștă sau la magazinul sătesc

  de Special Arad | 18 noiembrie 2020, 2:45 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  2

  În timp ce Primăria Arad pregătește achiziționarea a aproximativ 20.000 de tablete pentru copiii din municipiu care nu au acces la educație online (deși ele vor sosi, cel mai probabil, în următorul an școlar, din cauza birocrației), acum Inspectoratul Școlar Județean anunță că va achiziționa 4900 de tablete pentru elevii din județ, dar nici acestea nu vor fi suficiente, decât pentru jumătate dintre cei cu această problemă.

  Numărul total al preșcolarilor și al elevilor arădeni înscriși în anul școlar 2020-2021, 62073, un număr de 7301 preșcolari și elevi sunt fără dispozitive, iar 900 de preșcolari și elevi nu au acces la internet, anunță Inspectoratul Școlar Județean după o analiză amănunțită, precizând că accesul la internet este limitat din cauza inexistenței semnalului în localitățile de domiciliu al elevilor.

  Aceste localități sunt, după cum urmează: Sârbi, Nădab, Mărăuș, Mailat, Hodiș, Dorgoș, Zăbalț, Bruznic, Cărand, Brusturi, Lupești, Slatina de Mureș, Stejar, Ciuntești, Vălani, Șiad, Roșia Nouă, Luncșoara, Satu Nou, Vânători, Tălagiu,Valea Mare, Dulcele, Zimbru, Vărădia de Mureș, Secaci, Aluniș, Dud, Arăneag, Nermiș, Zădăreni și Ciungani (județul Hunedoara, la marginea județului Arad). În unele din aceste localități există doar zone/străzi fără semnal.

  Incidența cumulată a cazurilor COVID-19 la nivel județean fiind peste 3/mia de locuitori, elevii învață exclusiv online din 9 noiembrie, timp de 30 de zile, în conformitate cu prevederile art.1 din Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972.

  „În vederea asigurării accesului la activitățile didactice online a tuturor preșcolarilor și al elevilor, comunitățile locale au depus proiecte pentru achiziția de dispozitive electronice care însumează un număr de 23605 echipamente. În cel mai scurt timp, Inspectoratul Școlar Județean Arad va fi în măsură să distribuie către 4900 de elevi tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării. Până atunci unitățile de învățământ au identificat măsuri prin care fiecărui preșcolar sau elev fără dispozitiv, să i se distribuie materiale didactice (printuri, fișe de lucu etc.). De exemplu: distribuirea materialelor se face de către educatoare, învățător, dirigintele clasei, o dată sau de două ori pe săptămână la școală sau la magazinul sătesc. Există și situații în care materialele se distribuie prin intermediul unor voluntari sau cu ajutorul microbuzului școlar, în cutia poștală a locuinței copilului”, a declarat inspectorul școlar general prof. Marius Göndör.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.