„Îşi iau gâturile pe aicea şi Poliţia stă”. Două clanuri de romi din Vaslui se răfuiesc în stradă, polițiștii sunt acuzați că nu intervin

  de - | 13 august 2020, 11:02 PM | Naţional

  0

  Un martor a transmis live pe Facebook răfuielile clanurilor de romi din Murgeni, iar în imagini se observă mai mulţi poliţişti şi jandarmi care stau la câteva zeci de metri distanţă de romii care se bat pe stradă. Zeci de romi au ieşit joi după-amiază pe stradă în cartierul Bedreaga din oraşul Murgeni, din judeţul Vaslui, dându-se lupte între membrii clanului Sandu şi Murui. Un martor a transmis live pe Facebook, filmând de la distanţă, la intrarea în cartierul ţigănesc. În timp ce în cartier romii se bat şi aruncă cu pietre unii în ceilalţi mai mulţi poliţişti şi jandarmi stau în mijlocul străzii în zona ce delimitează oraşul de cartierul romilor. Martorul care filmează, comentează afirmând că în timp ce „la vale, oamenii îşi iau gâtul”, „Poliţia Română stă”. Cel mai probabil, imaginile sunt realizate la începutul scandalului, când evenimentul a fost raportat, iar forţele de ordine locale aşteptau întăriri de la Vaslui. „Aceasta este Poliţia din România. Oamenii se bat, se omoară în faţa lor. Lumea se omoară îşi iau gâturile pe aicea şi Poliţia Română doar stă. Daţi share să vadă toată lumea în ce ţară trăim”, afirmă persoana în timp ce filmează pe de o parte poliţiştii, iar pe de altă parte, pe romii agitaţi pe străzi. La un moment dat, în zonă ajunge un echipaj de Ambulanţă şi de Poliţie, însă maşinile se opresc la intrarea în cartier şi nu înaintează. Pe filmare se aud voci care solicită ca maşina să coboare în zona de conflict. Însă, unul dintre membrii forţelor de intervenţie, căruia o femeie îi cere „să coboare la vale”, îi spune că „are doi copii acasă”.

  Vezi video AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.