duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii au reținut încă un șef de ISCTR. Acuzat că ar fi primit materiale de construcție, Cristian Țepele, de la Bihor, stă 24 de ore în arest

  de Special Arad | 5 octombrie 2023, 11:56 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Bihor, Cristian Țepele, a fost reținut de proucorii anticorupție pentru 24 de ore, în cursul serii de miercuri, pentru luare de mită în formă continuată.

  Informația a fost confirmată  joi dimineață de surse din anchetă, arată jurnaliștii de la ebihoreanul. Potrivit acestora, lui Țepele i se impută că, în cursul anului 2021, ar fi primit materiale agregate (de construcție, de tip nisip, pietriș etc), de la un transportator, care ar fi depus un denunț împotriva acestuia în cursul anului 2023.

  Conform surselor citate, în același dosar au fost reținute în total 4 persoane și au fost puse sub control judiciar mai multe persoane.

  Șeful ISCTR Bihor, Cristin Țepele, dar şi mai mulţi inspectori de trafic din judeţ au fost ridicaţi şi conduşi la sediul DNA Cluj, pentru audieri, miercuri, în urma a 24 de percheziții făcute de DNA Cluj în mai multe judeţe, inclusiv în Bihor.

  Deocamdată reținerea șefului ISCTR Bihor nu a fost anunțată oficial de DNA.

  Un alt șef, al ISCTR Cluj, acuzat că proteja firmele, a fost reținut

  Miercuri seară, DNA anunțase că Bogdan Ștefan Durlea, șeful ISCTR Cluj, precum și o altă persoană, Florin Mihai Zehan, inspector de trafic rutier în cadrul aceleiași instituții, au fost reținuți pentru 24 de ore.

  Potrivit comunicatului transmis de procurorii DNA, Durlea este urmărit penal pentru infracțiunile de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Totodată, el ar fi efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

  În plus, el ar fi dat unor persoane neautorizate acces la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

  Zehan este la rândul său acuzat de luare de mită și de „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”.

  Documentul făcut public de procurori arată că, în perioada 2021-2023, funcționari din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, printre care și suspecții Durlea Bogdan Ștefan și Zehan Florin Mihai, ar fi protejat mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare.

  De asemenea, cei doi nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat (depășirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licentei de transport etc.).

  Citește și: Angajat ISCTR, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a luat motorină drept mită pentru a nu controla camioanele lui „Mambo”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.