Consiliul Local va aproba repartizarea de locuințe unor persoane care au fost evacuate în urma retrocedărilor

  de Raluca Medeleanu | 20 June 2022, 10:09 AM | Administraţie

  0

  strada Tarafului (foto arhivă)

  Au trecut ani de zile de când Legea retrocedărilor a lăsat pe drumuri nenumărați oameni care locuiau în imobile naționalizate și iată că municipalitatea încă mai are de rezolvat dosare prin care să le ofere acestora locuințe sociale. Cele mai noi situații care trebuie reglementate vor fi prezentate Consiliului Local în următoarea ședință, planificată pe data de 21 iunie.

  Este vorba de două dosare complete prin care se solicită atribuirea de locuinţe care au fost depuse de persoane aflate în astfel de situații, care au fost analizate în cadrul unei comisii de specialitate în data de 6 iunie. În unul dintre cazuri este vorba de o familie cu trei membrii, dintre care unii suferă de boli cronice, iar în celălalt situație doar de o singură persoană care solicită acest ajutor de obținere a unei locuințe sociale.

  Locuințele sociale vizate sunt situate pe strada Tarafului din municipiul Arad, unde au mai fost mutate persoane aflate în astfel de situații și în trecut.

  „În municipiul Arad, aplicarea legilor de retrocedare a imobilelor naţionalizate a generat o problemă socială gravă, prin faptul că numeroase familii, foste chiriaşe în locuinţele fond de stat, sunt evacuate. Aceste persoane au prioritate, prin lege, la repartizarea locuinţelor. Întrucât, conform prevederilor H.C.L.M. Arad, nr. 117/11.05.2007, s-au stabilit criteriile de acces şi ierarhizare prin punctaj, pentru solicitanţii locuinţelor sociale situate în Arad, ţinându-se cont de vechimea notificării, componenţa familiei, persoane bolnave în familie sau cu handicap, consider oportună adoptarea unei hotărâri de repartizare a două locuinţe disponibile la această dată, situate în Municipiul Arad, în conformitate cu prevederile legale şi cu cele prezentate”, semnează primarul în referatul de aprobare.

   

   

  •  Citește și reportajul Special Arad despre destinul unei doamne care și-a pierdut locuința și a ajuns pe Tarafului: Ghidul celor mai depravate zone ale Aradului. Episodul 2 – Lumea „distopico-lăutărească” de pe Tarafului – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.