duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  iPhone X domină topul celor mai vândute smartphone-uri din 2018

  de Special Arad | 18 iunie 2018, 10:22 AM | IT

  0

  Apple IPhone X este cel mai bine vândut smartphone din lume, în primul trimestru al anului 2018, conform IHS Markit, o companie americană care efectuează studii de piață. Potrivit IHS Markit, 12,7 milioane de unități a vândut Apple din ultimul său model iPhone X, în primele trei luni ale anului. Clasamentul primelor 10, întocmit de compania americană, este dominat categoric de Apple și Samsung Electronics, care nu lasă niciun loc concurenților. Cota de piață a producătorilor chinezi este în creștere, dar companiile din China nu au niciun model în primele zece.

  Potrivit studiului de piață, iPhone X este lider cu 12,7 milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Apple a avut 5 smartphone-uri în Top 10, acolo fiind prezente, de asemenea, smartphone-urile iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 și iPhone 6. Compania Apple confirmă prin acest clasament că știe foarte bine să-și vândă și modelele mai vechi.

  Celelalte cinci smartphone-uri din acest top 10 aparțin companiei high-tech Samsung, care ocupă locul 3 cu Galaxy Grand Prime Plus. Galaxy S9 Plus și Galaxy S9, lansate anul acesta, ocupă pozițiile 5 și respectiv 7. Este o performanță onorabilă având în vedere că au fost prezentate la mijlocul lunii martie 2018, în timp ce iPhone X, lansat în toamnă a profitat de vânzări în tot primul trimestru pentru a ajunge pe primul loc. Poate surprinde absența din acest top 10 a lui Samsung Galaxy S8.

  Conform PhoneAndroid, iată cum s-a prezentat top 10 cele mai vândute smartphone-uri în Q1 2018:

  1.Apple iPhone X (12,7 milioane de unități vândute).

  2.Apple iPhone 8 (8,5 milioane de unități vândute).

  3.Samsung Galaxy Grand Prime Plus (8,3 milioane de unități vândute).

  4.iPhone 8 Plus (8 milioane de unități vândute)

  5.Samsung Galaxy S9+ (7,4 milioane de unități vândute).

  6.Samsung Galaxy One 5 (7,2 milioane de unități vândute).

  7.Samsung Galaxy S9 (7,2 milioane de unități vândute).

  8.Apple iPhone 7 (5,8 milioane de unități vândute).

  9.Apple iPhone 6 (5,6 milioane de unități vândute).

  10.Samsung Galaxy J7 (5,2 milioane de unități vândute).

  Fără a fi foarte concret, IHS Markit spune despre cota de piață a producătorilor chinezi că este în creștere. Un alt recent studiu de piață efectuat de compania Gartner a estimat că ponderea pe piață a producătorului chinez Xiaomi s-a dublat de la începutul anului 2017 până la începutul anului 2018.

  Nu a fost însă suficient pentru a intra în top 10 din primul trimestru 2018, iar același lucru este valabil și pentru celălalt mare producător din China, Huawei. Cu toate acestea, în conformitate cu Strategy Analytic, o altă companie care efectuează studii de piață, Xiaomi Redmi 5 a fost unul dintre cele mai vândute smartphone-uri de la începutul anului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.